9 فایده بازی بیرون از خانه برای کودک و تاثیر آن بر رشد جسم و فکر

به گزارش مجله خبری، بازی کردن بیرون از خانه برای بچه ها چه فوایدی دارد؟ بچه ها با بزرگ تر شدن تحرکشان هم کمتر می شود، بیشتر می نشینند و کمتر به بازی در فضای باز می پردازند، به خصوص از زمانی که بازی های کامپیوتری و موبایل فراگیرتر شده اند. تحقیقات نشان می دهد که با افزایش بی تحرکی در بچه ها، آنها شروع به از دست دادن تمام مهارت ها و فواید مثبت بازی بیرون از خانه برای کودک می کنند. بازی نکردن در فضای بیرون خانه حتی می تواند منجر به اضافه وزن آنان شود. علاوه بر این، کودک قدرت عضلانی و استخوانی خود را تا حدی از دست می دهد و به مرور در معرض خطر ابتلا به بیماری های طولانی مدت قرار می گیرد. ناگفته نماند مزایای سلامت اجتماعی و روانی آنها از بین می رود. بنابراین، بیایید نگاهی به مزایای بازی بیرون از خانه برای کودک بیندازیم و ببینیم که آیا این موضوع می تواند نحوه یادگیری بچه ها را بهبود ببخشد و باعث تشویق بچه ها برای بازی در محیط باز شود یا خیر. با سرویس در همراه باشید.

9 فایده بازی بیرون از خانه برای کودک و تاثیر آن بر رشد جسم و فکر

بازی بیرون از خانه برای کودک چه مزایایی دارد؟

1- فعالیت بدنی و دریافت انرژی

بالا رفتن و بهبود فعالیت بدنی، احتمالا واضح ترین دلیل برای بازی بیرون خانه برای کودک است. فضای باز باعث به دست آوردن تجربیات تازه در بچه ها می شود و آن ها را تشویق می کند تا فعال تر باشند. در نتیجه بچه های که زمانی را به بازی کردن در محیط باز می گذرانند، استخوان ها و ماهیچه های قوی تری دارند. افزایش فعالیت همچنین باعث سوزاندن انرژی بیشتری می شود و این امر، به حفظ وزن آنها کمک می کند.

علاوه بر این، کودک در حین بازی در فضای بیرون خانه، میزان زیادی ویتامین D را از پرتوهای خورشید جذب می کند. این ویتامین شگفت انگیز می تواند از ابتلا به بیماری راشیتیسم جلوگیری کرده و به بدن آنها کمک می کند مواد معدنی مهم را بهتر جذب کند.

2- افزایش قدرت یادگیری از طریق بازی بیرونی

بازی کودک در خارج از خانه یکی از ساده ترین راه هایی است که کودک می تواند مهارت های مهم زندگی را بیاموزد. حتی یونیسف آن را به عنوان یک استراتژی و روش ضروری برای آموزش و تدریس بچه ها ترویج می کند.

وسایل بازی هیجان انگیز و ماجراجویانه در فضای بیرون خانه می تواند علاوه بر آموزنده بودن، سرگرم کننده هم باشد و بچه ها را به فکر کردن در خارج از کلاس تشویق کند. این موارد به بچه ها کمک می کند برنامه ریزی، برقراری ارتباط و درس گرفتن از اشتباهات خود را یاد بگیرند که برای رشد آنها بسیار ارزشمند است.

3- کاوش حین بازی در بیرون

یکی دیگر از فواید بازی بیرون از خانه برای کودک این است که به کودک اجازه می دهد در خارج از خانه با حداقل نظارت، قدرت یادگیری در مواجهه با خطرات را به دست بیاورد و پرورش دهد. مطمئنا، بازی در فضای سرپوشیده خطرات کمتری دارد، اما بازی کردن در فضای باز برای کودک هیجان انگیزتر است.

زمین بازی مدرسه به تنهایی فرصت بیشتری را برای بچه ها فراهم می کند تا با رفتن بالای سرسره بلند، تجربه های تازهی داشته باشند و حتی این بچه ها در آینده می توانند توانایی بیشتری در کوهنوردی یا ورزش هایی از این دست، داشته باشند. نکته مهم دیگر این است که آنها یاد می گیرند که ریسک و خطر را ارزیابی کرده و در اقدامات بعدی خود با چشم بازتری عمل کنند.

بیشتر بخوانید: بهترین بازی های فکری برای تقویت هوش و حافظه کودک

4- بازی در فضای باز برای کسب استقلال

در کلاس های درس، بچه ها کنار هم می نشینند و به صورت گروهی با هم کار می کنند، اما در بیرون خانه این شانس را دارند که خودشان باشند و نظارت مستقیم بزرگسالان روی آن ها نباشند. این شیوه استقلال یابی، اعتماد به نفس آنها را افزایش می دهد، به آنها می آموزد که خودشان از پس مسائلشان بربیاند و یاد بگیرند که چگونه در تعامل با دیگران صبور باشند. در این صورت آنها یاد می گیرند که به خود اتکا کنند.

5- ارتقای مهارت های اجتماعی

در فضای باز و بدون نظارت والدین و پرستاران، بچه ها می توانند احساس آزادی و ترس کمتری داشته باشند. آنها به احتمال زیاد اجتماعی تر هستند و به بازی های گروهی می پردازند، در نتیجه برقراری ارتباط بین آنها و تشکیل گروه های محبت آمیز آسان تر می شود.

این یکی از راه های کلیدی برای ایجاد مهارت های اجتماعی در بچه ها است. بازی بیرون از خانه اعتماد به نفس کودک را بیشتر کرده و به او کمک می کند تا یاد بگیرد روابط اجتماعی را در جایی به جز در کلاس درس هم می تواند پیدا کند.

6- افزایش و بهبود خلاقیت بچه ها

بازی در فضای باز در مقایسه با کلاس درس، فرصت های بسیار بیشتری را برای بچه ها فراهم می کند تا خلاق باشند و از تخیل خود استفاده کنند. علاوه بر این، این نوع بازی بدون نظارت سفت و سخت، برای بالا بردن عزت نفس، اتکا به خود و برای تقویت خود انضباطی حیاتی است.

7- ایجاد شادی در کودک

همه ما می دانیم که ورزش، سلامت جسم و روان ما را بهبود می بخشد، این موضوع در مورد بچه ها هم صدق می کند. دادن فضا به بچه ها برای دویدن و فرصتی که خودشان باشند، به آنها کمک می کند تا احساس آرامش بیشتری کنند.

علاوه بر این، ویتامین D که از خورشید به دست می آورند، می تواند خلق و خوی آن ها را بهبود ببخشد و به درمان افسردگی کمک کند. همه این ها به بچه ها کمک می کند تا با فعالیت در خارج خانه، انرژی اضافی شان را بسوزانند، در احساس شادی بیشتری داشته باشند. این موضوع باعث می شود تمرکز کودک در حین نشستن و یادگیری در کلاس درس هم بهبود پیدا کند.

8- کنترل مسائل مربوط به تمرکز

بازی در بیرون خانه برای کودک، محدوده توجه بچه ها را گسترده تر می کند و به تقویت تمرکز آن ها کمک خواهد کرد. بچه ها هنگام بازی در فضای باز یاد می گیرند که مهارت های مشاهده و استدلال را در خود افزایش دهند. همچنین بچه های که بیش فعال هستند، در محیط باز می توانند اختلال کم توجهی خود را کنترل کنند.

البته علائم بیش فعالی در بچه ها و روش های پیشگیری و درمان آن به آگاهی بیشتری نیاز دارد ولی فعالیت بیرون از خانه می تواند کمک کننده باشد.

9- آمیخته شدن با طبیعت

طبیعت و آنچه متعلق به آن است، آموزگار بسیار خوبی برای بچه ها است تا فرزندتان بتواند چیزهای زیادی از آن بیاموزد. توجه به تغییر فصول، گیاهان، حشرات، پرنده ها و رفتار آن ها در طبیعت، همه و همه باعث می شوند کودک از آن ها چیزهایی یاد بگیرد که امکان یادگیری مستقیم از آن ها در فضای خانه وجود ندارد.

همچنین در حین بازی کردن در فضای بیرون، بچه ها می آموزند که چطور به طبیعت احترام بگذارند و عادت های سازگار با محیط زیست را در خود تقویت کنند. مثلا یاد می گیرند که در فضای بیرون خانه زباله نریزند و به حیات دیگر موجوداتی که در طبیعت زندگی می کنند، احترام بگذارند.

نکاتی برای والدین درباره بازی کودک در بیرون

مزایا و فواید اصلی بازی بیرون از خانه برای کودک همگی به رشد و بهبود یادگیری و تقویت خودسازی بچه ها کمک می کند. به عنوان والد، باید بدانید که لازم است به فرزندتان کمک کنید تا بهتر مسائل مختلف را یاد بگیرد و تجربه کند، چون همه این ها خودِ زندگی است و محافظت از کودک در برابر همه چیزهای ناخوشایند یا آلوده، کمکی به او نخواهد کرد.

وقتی بچه ها یک سگ پشمالو را لمس می کنند، وقتی کمی شن در ساحل می خورند یا وقتی به اسباب بازی تازه شان خیره می شوند، شروع به ابتکار عمل برای یادگیری و تجربه جهان می کنند. اجازه دادن به بازی کردن بچه ها در فضای بیرون خانه، به آنها کمک می کند تا در بزرگسالی به تنهایی در بیرون از خانه بازی کنند و نسبت به فضا و تجربه های تازه، ترس کمتری داشته باشند.

شما نباید به عنوان والد بترسید که بچه ها به خاطر بازی بیرون خانه، چند جای کبودی یا زخم سطحی پیدا کند، یا حتی با لباس ها و سر و صورت کثیف به خانه برشود. چون آنها در نهایت با بازی کردن در بیرون خانه یاد می گیرند که خودشان، خطرات را مدیریت کنند.

بیشتر بخوانید: اشتباهات رایج والدین در تربیت کودک

سوالات متداول

فواید جسمی بازی بیرون خانه برای کودک چیست؟

کودک با بازی کردن در فضای بیرون خانه انرژی اضافی خود را از دست می دهد و از بروز چاقی بچه ها جلوگیری می شود. همچنین استخوان ها و عضلات قوی تر پیدا می کند. در ضمنً ویتامین D زیادی را می تواند از محیط بیرون دریافت کند.

فواید روانی بازی بیرون از خانه برای کودک چیست؟

بازی در فضای باز می تواند به درمان افسردگی بچه ها، رشد مهارت های برقراری اجتماعی، شناخت محیط بیرون و ریسک های ناشی از آن، افزایش قدرت یادگیری و … کمک کند.

منبع: bkkkids

منبع: افق کوروش

به "9 فایده بازی بیرون از خانه برای کودک و تاثیر آن بر رشد جسم و فکر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "9 فایده بازی بیرون از خانه برای کودک و تاثیر آن بر رشد جسم و فکر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید