10 ماده غذایی برای تقویت سلامت مغز و حافظه

به گزارش مجله خبری، غذا های تقویت نماینده مغز سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند که مغز را تغذیه نموده و از آن در برابر استرس اکسیداتیو و پیری محافظت می نمایند.

10 ماده غذایی برای تقویت سلامت مغز و حافظه

غذایی که می خورید، به مثابه سوختی است که مغز با استفاده از آن کار می نماید. مغز عضوی است که 24 ساعته، حتی زمانی که خواب هستید، مشغول به فعالیت است؛ کل سیستم عصبی را تنظیم می نماید و سیگنال ها و دستورالعمل ها را از یک قسمت بدن به قسمت دیگر منتقل می نماید. بیشتر غذا هایی که به تقویت حافظه یاری می نمایند، حاوی مقادیر زیادی از این موارد هستند: آنتی اکسیدان ها، ویتامین B، چربی های سالم، اسید های چرب امگا.

10 مورد از برترین غذا هایی که مغز و حافظه را تقویت می نمایند و سلامت آن را ارتقا می دهند، در ادامه به شما معرفی شده اند:

1. ماهی های چرب

ماهی های چرب، منبع خوبی از اسید های چرب امگا 3 هستند که آن ها را به یکی از غذا های مقوی برای حافظه تبدیل می نماید. حدود 60 درصد از مغز شما از چربی تشکیل شده که 50 درصد از این اندازه، متشکل از اسید های چرب امگا 3 است. امگا 3 نقش مهمی در بهبود عملکرد مغز، بهبود حافظه، بازسازی سلول های عصبی و یادگیری شناختی دارد. تحقیقات بعلاوه نشان می دهد که خوردن ماهی های چرب مانند سالمون، قزل آلا و ساردین می تواند زوال فکری مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد و از شرایطی مانند آلزایمر (از دست دادن پیشرونده حافظه) جلوگیری کند.

2. توت ها

انواع توت های غنی از آنتی اکسیدان مانند توت فرنگی، شاه توت و توت سفید، استرس اکسیداتیو را کاهش می دهند. مطالعات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در توت ها می توانند به: بهبود ارتباط بین سلول های مغز، تقویت یادگیری و حافظه با افزایش انعطاف پذیری مغز، جلوگیری یا به تأخیر انداختن زوال شناختی یاری کند.

3. غلات کامل

سطوح بالاتر قند خون با کاهش بازدهی و فعالیت مغز مرتبط است. بر خلاف کربوهیدرات های تصفیه شده، غلات کامل دارای شاخص گلیسمی (قند) پایینی هستند و برای همین به آرامی در بدن تجزیه می شوند، قند را به تدریج آزاد می نمایند و به مغز اجازه می دهند تا عملکرد مؤثرتری داشته باشد.

بعضی از جایگزین های سالم غلات کامل که برای تقویت فکر مفید هستند، عبارتند از: نان جو، بلغور جو دوسر، برنج قهوه ای، گندم سیاه، کینوا.

4. سبزیجات برگ دار

کلم پیچ، اسفناج، کاهو، کلم بروکلی و سایر سبزیجاتی که دارای برگ های سبز هستند، از برترین گزینه ها برای افزایش سلامت مغز هستند. این گروه از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها، مواد مغذی و ویتامین های ضروری هستند که از سلامت مغز بهتر حمایت می نمایند و زوال شناختی را کاهش می دهند. سبزیجات برگ دار هم چنین منبعی از لوتئین و فولات هستند که التهاب مغز را کاهش می دهند و با آغاز آلزایمر مبارزه می نمایند.

5. آجیل و دانه ها

درست مانند ماهی های چرب، آجیل ها و دانه ها نیز حاوی سطوح بالایی از اسید های چرب امگا 3 و آنتی اکسیدان هستند که آن ها را به یکی از برترین غذا ها برای مغز تبدیل می نماید. این گروه هم چنین منبع غنی ویتامین E هستند که از مغز در برابر استرس اکسیداتیو در دوران پیری محافظت می نماید. مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم آجیل می تواند خطر از دست دادن حافظه مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.

گردو برترین غذا برای مغز است و سطوح بالاتری از آنتی اکسیدان را نسبت به سایر مغز ها و دانه ها در خود دارد.

6. قهوه

کافئین موجود در قهوه به تقویت عملکرد کلی مغز یاری می نماید. قهوه هم چنین منبعی غنی از آنتی اکسیدان است که [با افزایش سن]از سلامت مغز محافظت می نماید. تحقیقات نشان می دهد که مصرف مادام العمر قهوه می تواند خطر زوال شناختی و بیماری آلزایمر را کاهش دهد.

با این وجود، در مصرف قهوه زیاده روی نکنید، چرا که کافئین می تواند چرخه خواب را مختل کند.

7. پرتقال

پرتقال سرشار از ویتامین C است و در بهبود توانایی های شناختی و تقویت سلامت مغز نقش دارد. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قوی است که از سلول های مغز در برابر آسیب های ناشی از بالا رفتن سن محافظت می نماید. هم چنین این ویتامین به پیشگیری از اختلالات روانی مانند افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنی یاری می نماید. بعضی از منابع سرشار از ویتامین C عبارتند از: کیوی، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، سیب زمینی، انبه، آناناس.

8. تخم مرغ

تخم مرغ چندین ماده مغذی ضروری را برای حافظه فراهم می نماید و مملو از ویتامین B-6، B-12 و اسید فولیک است. مصرف منظم تخم مرغ می تواند از مغز در برابر کوچک شدن محافظت کند و زوال شناختی را به تأخیر بیندازد. علاوه بر این، زرده تخم مرغ منبع عالی کولین است که برای بهبود عملکرد مغز و حافظه مفید است.

9. شکلات تلخ

شکلات تلخ با دارا بودن آنتی اکسیدان های قوی و محرک های طبیعی مانند کافئین، نه تنها می تواند حافظه و تمرکز را بهبود بخشد، بلکه به تلطیف خلق و خو نیز یاری می نماید. فلاونوئید های موجود در شکلات تلخ به ارتقای یادگیری یاری نموده و آنتی اکسیدان های موجود در آن از زوال شناختی جلوگیری می نماید.

10. چای سبز

کافئین موجود در چای سبز، عملکرد مغز را تقویت می نماید و هوشیاری، حافظه و تمرکز را بهبود می بخشد.

منبع: خبرآنلاین

منبع: فرارو

به "10 ماده غذایی برای تقویت سلامت مغز و حافظه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 ماده غذایی برای تقویت سلامت مغز و حافظه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید