کدام نوع پیاز خاصیت بیشتری دارد؟
به گزارش مجله خبری، پیاز بخش اصلی تقریباً هر دستور غذا است. طعم بزرگ آن ها نقطه آغاز غذا هایی مانند سوپ، کاسرول یا سس است. اما کدام بهتر است؟ پیاز خام یا پخته؟ پیاز قرمز یا زرد یا سفید؟
اما فراتر از مشخصات طعم، پیاز دارای حقایق تغذیه ای چشمگیر است. آن ها سرشار از ویتامین C، منبع خوبی از فیبر غذایی و اسید فولیک هستند و حاوی کلسیم، آهن و اندازهی پروتئین هستند. پیاز بعلاوه سرشار از کوئرستین است، یک ترکیب آنتی اکسیدانی که ممکن است خطر بیماری قلبی، سرطان و سایر بیماری های مرتبط با افزایش سن را کاهش دهد.
چه پیاز قرمز، سفید یا زرد را دوست داشته باشید، ارزش افزودن به فهرست مواد غذایی هفتگی خود را دارند.
حقایق تغذیه پیاز
تغذیه پیاز بر اساس میزان و تنوع کمی فرق دارد. اما طبق گفته انجمن ملی پیاز، یک پیاز میانه دارای:
45 کالری
1 گرم پروتئین
0 گرم چربی
11 گرم کربوهیدرات
3 گرم فیبر (11٪ ارزش روزانه (DV))
12 میلی گرم ویتامین C (20٪ DV)
0.2 میکروگرم منگنز (10٪ DV)
فواید خوردن پیاز برای سلامتی
قابل توجه ترین ترکیب موجود در پیاز، کوئرستین است، نوعی آنتی اکسیدان که به مبارزه با آسیب های التهابی در بدن یاری می نماید. از آنجایی که پیاز یکی از فراوان ترین منابع کورستین است، به علت نقش بالقوه آن در مبارزه با بیماری قلبی، سرطان و زوال شناختی مورد مطالعه قرار گرفته است.
کوئرستین برای مبارزه با التهاب شناخته شده است، و بنابراین برای نقش بالقوه آن در درمان بیماری قلبی مورد مطالعه قرار گرفته است. نشان داده شده است که مکمل کوئرستین نشانگر های فشار خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش می دهد و مطالعه ای در مجله تغذیه بریتانیا به این نتیجه رسید که مکمل کورستین از عصاره پوست پیاز باعث کاهش فشار خون در بیماران مبتلا به فشار خون بالا می گردد.
علاوه بر این، خوردن پیاز بیشتر با کاهش انواع خاصی از سرطان مرتبط است. یک مطالعه نشان داد که مصرف منظم سبزیجات آلیوم، از جمله سیر، پیاز، تره فرنگی، پیازچه و پیازچه، با بروز کمتر سرطان روده بزرگ همزمان است. مطالعه مورد شاهدی دوم ارتباط بین مصرف سیر و کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه را نشان داد.
علاوه بر این، پیاز حاوی فلاونوئید هایی است که به عنوان ترکیبات گیاهی شناخته می شوند و برای سلامتی مفید هستند. یک مطالعه در سال 2020 در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان داد که رژیم غذایی غنی از فلاونوئید ها ممکن است خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر انواع زوال عقل را کاهش دهد.
پیاز بعلاوه منبع عالی ویتامین C است که بیشتر به علت نقشش در سلامت سیستم ایمنی شناخته شده است. اما در بهبود زخم و فراوری کلاژن نیز نقش دارد که پوست و مفاصل را سالم نگه می دارد. به علاوه، پیاز حاوی فیبر پری بیوتیک است که میکروب های سالم روده را تغذیه می نماید و به سلامت کلی گوارش یاری می نماید.
تفاوت پیاز سفید، قرمز و زرد چیست؟
پیاز های سفید و زرد از نظر مواد مغذی عملاً یکسان هستند، اما پیاز قرمز حاوی آنتوسیانین است که به آن ها رنگ غنی می دهد. آنتوسیانین ها نوعی آنتی اکسیدان هستند که با کاهش خطر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان مرتبط هستند.
از نظر کاربرد، پیاز سفید خنثی ترین با طعم تند است که در غذا های خام، کبابی یا سرخ شده به خوبی کار می نماید. پیاز زرد مشابه است، اگرچه کمی شیرین تر از پیاز سفید است، و برای کاراملی کردن عالی است. پیاز قرمز کمی تندتر و تا حدودی تند است و زمانی که پخته گردد بهتر است.
آیا خوردن پیاز ایرادی دارد؟
خوردن پیاز هیچ گونه جنبه منفی تغذیه ای ندارد، اما ممکن است باعث مسائل گوارشی برای افرادی گردد که از سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا رفلاکس معده به مری (GERD) رنج می برند. به گفته دانشگاه موناش، پیاز حاوی مقادیر زیادی FODMAP است، گروهی از کربوهیدرات ها که علائم IBS را تحریک می نمایند.
چه چیزی سالم تر است: پیاز پخته یا پیاز خام؟
اندازه کمی پیاز خام به هر غذایی طعم بهتری می دهد، اما بطور کلی پیاز را به صورت خام بخورید یا پخته؟ پاسخ این است: هر راهی را که ترجیح می دهید، زیرا بیشتر پیاز ها یک افزودنی سالم به یک وعده غذایی هستند.
پیاز خام در واقع حاوی سطوح بالاتری از ترکیبات ارگانوسولفور یا مواد شیمیایی است که هنگام بریدن آن چشمان شما را آب می نماید. این مولکول های گوگرد اثرات ضد سرطانی دارند و در پیاز پخته کمی کمتر هستند. گفته می گردد، پیاز پخته و سرخ شده حاوی سطوح کمی بالاتر از کورستین، آنتی اکسیدانی که با بسیاری از فواید سلامتی مرتبط است.
در خاتمه هم پیاز خام و هم پیاز پخته یک مکمل مغذی برای غذای شما هستند؛ بنابراین یک نوع پیاز را بر اساس ترجیح انتخاب کنید.
منبع: سلامت نیوز
منبع: فرارو