آیا از مضرات گوشت قرمز اطلاع دارید؟
به گزارش مجله خبری، زیاده روی در مصرف گوشت قرمز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون بالا، کلسترول خون و بعضی از سرطان ها را افزایش می دهد. در نتیجه ضروری است که با ترفندها و روش هایی اثرات منفی گوشت قرمز را کاهش دهید. در مقاله زیر توضیحات بیشتری درباره مضرات مصرف بیش از حد گوشت قرمز ارائه داده ایم.
مضرات گوشت قرمز
درباره خواص و مضرات گوشت قرمز زیاد شنیده ایم. اما اینکه چقدر باید از آن بهره ببریم و چقدر باید از آن دوری کنیم، هنوز برای خیلی ها روشن نیست.یکی از مضرات گوشت قرمز، افزایش ابتلا به سرطان سینه است. داغ ترین خطر در خصوص مصرف گوشت قرمز، همین خبر است.
پژوهشگران دانشگاه لیدز انگلستان از سی و پنج هزار زن داوطلب در مدت 7 سال تست هایی را گرفتند که معلوم شد خطر ابتلا به سرطان سینه در آن گروه از زنان میانسال که روزی 57 گرم گوشت قرمز خورده بودند در مقایسه با زنانی که اصلا گوشت قرمز مصرف نکرده بودند، 56 درصد بیشتر بود.
این در حالی بود که این آمار در میان آنهایی که بیش از بقیه گوشت های فراوری شده، مثل سوسیس و کالباس خورده بودند به 64 درصد رسیده بود.
نکته
به گفته پژوهشگران، مقدار چربی های اشباع شده در گوشت بالاست و این نوع چربی ها بر مقدار کلسترول خون تاثیر دارد.کلسترول پیش درامدی برای ترشح هورمون استروژن است که ثابت شده خطر سرطان پستان را افزایش می دهد.
در سال 2016 میلادی، پژوهشگران ایتالیایی در پی تحقیقی که نتایج آن در مجله فراوری مثل انسانی به چاپ رسید، اعلام کردند که از مضرات گوشت قرمز، خطر ابتلا به اندومتریوز است.
اندومتریوز نوعی بیماری خانم هاست که طی آن بافت تخمدانی، در محل های دیگری از بدن خانم ها غیر از تخمدان هم یافت می گردد.
این مسئله باعث ایجاد درد و حتی نازایی می گردد. پژوهشگران دانشگاه میلان ایتالیا با مقایسه 500 خانم مبتلا به اندومتریوز و 500 خانم سالم به این نتیجه رسیدند که در خانم هایی که هر روز گوشت قرمز مصرف می نمایند، خطر ابتلا به اندومتریوز تقریبا دو برابر افزایش می یابد.
این خطر در خانم هایی که گوشت کمتر و میوه و سبزیجات تازه بیشتر مصرف می نمایند، تا 40 درصد کاهش می یابد. اما خطرات مصرف گوشت قرمز منحصر به خانم ها نیست.
مضرات گوشت قرمز و سرطان روده
یکی ازمعروفترین مضرات گوشت قرمز، ابتلا به سرطان روده بزرگ است که این مسئله در پژوهش های متعدد به اثبات رسیده است.تحقیقی که پژوهشگران آمریکایی روی 148 هزار نفر انجام دادند نشان داد کسانی که گوشت قرمز زیادی مصرف می نمایند، 13 تا 15 درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
به غیر از سرطان روده بزرگ، به نظر می رسد که مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را هم افزایش می دهد.
سرطان پانکراس یکی از بدخیم ترن سرطان هاست و نتایج یک تحقیق در ژورنال انستیتو ملی سرطان آمریکا National Institue of cancer نشان می دهد که مضرات گوشت قرمز در مصرف فراوان آن، سرطان پانکراس را تا 50 درصد و درمصرف فراوان انواع گوشت فراوری شده (سوسیس، کالباس) تا 68 درصد افزایش می یابد.
موارد مهم دیگری از مضرات گوشت قرمز که باید بدانیم
علاوه بر موارد فوق، گوشت قرمز حاوی اسیدهای چرب اشباع فراوانی است که وجود آنها یک عامل شناخته شده بیماری های قلبی به شمار می رود.از سوی دیگر مصرف گوشت قرمز فراوان باعث ابتلا یا تشدید بیماری نقرس می گردد. در بیماری نقرس رسوب کریستال هایی در مفاصل باعث درد شدید می گردد. جزء اصلی این کریستال ها، اسید اوریک است که در اثر تجزیه پروتئین ها ایجاد می گردد.
نکته
گوشت قرمز منبع کاملی از پروتئین است و به هیچ عنوان نباید آن را از رژیم غذایی حذف کرد اما در این مقاله، مضرات گوشت قرمز موضوع بحث است.پژوهشگران دانشگاه منچستر انگلستان در مطالعه ای که روی 25 هزار نفر انجام دادند به این نتیجه رسیدند که مصرف بیش از مقدار گوشت قرمز باعث افزایش خطر ابتلا به روماتیسم و دیگر مسائل مفصلی می گردد.
سرطان غدد لنفاوی، سرطان کیسه صفرا، سرطان پروستات از دیگر بیماری هایی هستند که مصرف فراوان و مضرات گوشت قرمز را تایید می نمایند.
یک رژیم غذایی متعادل
با توجه به موارد فوق، در مجموع پزشکان مصرف حداکثر 80 تا 90 گرم گوشت در روز را مناسب می دانند ولی مقادیر بیشتر از آن را توصیه نمی نمایند.بیماری هایی هم که این مقاله به آنها اشاره دارد اغلب مربوط به کسانی است که مقادیر بیشتری از فراورده های گوشتی را در طول روز مصرف می نمایند.
در کشور ما سرانه مصرف گوشت در روز، درحدود همین 80 گرم است و معمولا بیشتر از آن مصرف نمی گردد.
اما مضرات گوشت قرمز و بیماری های مربوط به آن، در کشورهای غربی بیشتر است زیرا مقادیر بیشتری گوشت قرمز به صورت استیک مصرف می گردد.
برای داشتن یک رژیم متعادل، مجله سلامتی راستینه توصیه می نماید که حداقل 2 بار در هفته ماهی بهره ببرید.
ماهی به علت دارا بودن اسیدهای چرب امگا 3 تاثیرات مفیدی برای بدن دارد.
مصرف میوه و سبزی تازه هم که احتیاج به تاکید ندارد. پزشکان توصیه می نمایند در روز حداقل 5 وعده میوه و سبزیجات تازه را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
اگر پیروز شوید همه این دستورات را رعایت کنید، آن وقت می توانید مطمئن باشید که این مقاله، شامل حال شما نمی گردد.
منبع: سایت راستینه
منبع: راسخون