ماچا؛ یک چای متفاوت با خواص شگفت انگیز!
به گزارش مجله خبری، چای ماچا مقادیر فراوانی از یک نوع آنتی اکسیدان بسیار قوی و ارزشمند به نام کاتچین را در خود جای داده است. کاتچین می تواند با مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن باعث پیشگیری از تخریب سلول ها و در نهایت، مانع از ابتلا به بیماری های مزمن بشود.

چای ماچا نوعی پودر سبز رنگ است که طی یک فرآیند ویژه و خاص از برگ های چای سبز به دست می آید. چای ماچا بومی کشور چین است و در کشور ها آسیای شرقی هواداران زیادی دارد. این چای در سال های اخیر، هواداران زیادی در میان ایرانی ها هم پیدا نموده است.
در ادامه این مطلب به آنالیز خواص چای ماچا می پردازیم که به ترتیب عبارتند از:
چای ماچا مقادیر فراوانی از یک نوع آنتی اکسیدان بسیار قوی و ارزشمند به نام کاتچین را در خود جای داده است. کاتچین می تواند با مبارزه با رادیکال های آزاد در بدن باعث پیشگیری از تخریب سلول ها و در نهایت، مانع از ابتلا به بیماری های مزمن بشود.
برگ های چای سبز هم حاوی کاتچین هستند، اما میزان کاتچین موجود در چای ماچا، حدود 137 برابر بیشتر از کاتچین موجود در چای سبز است. همین میزان بالای این آنتی اکسیدان قوی می تواند به شدت باعث تقویت سیستم ایمنی بدن بشود.
کبد، نقشی اساسی و حیاتی در دفع سموم از بدن، متابولیزه کردن دارو ها و فرآوری ریزمغذی ها در بدن دارد. تحقیقات نشان داده اند که مصرف منظم چای سبز می تواند با حفظ سلامت کبد باعث بهبود عملکرد این عضو حیاتی در بدن بشود.
تحقیقات دیگری هم نشان داده اند که خطر آسیب تماشا کبد و کلیه ها در بیماران دیابتی که عادت به مصرف چای ماچا دارند، بسیار کمتر از سایر بیماران دیابتی است. برای بهره مندی از خواص چای ماچا، می توانید روزانه یک تا 2 فنجان از آن را در برنامه غذایی خود داشته باشید.
چای ماچا حاوی کافئین و ال تینین است. هر یک گرم یا نصف قاشق چای خوری از چای ماچا حدود 35 میلی گرم کافئین به بدن می رساند و همین مساله می تواند باعث افزایش هوشیاری، بهبود حافظه و بالا رفتن قدرت تصمیم گیری در شرایط بحرانی یا ناگهانی بشود. ال تینین موجود در چای ماچا هم با کاهش سطح استرس در بدن باعث بهبود تمرکز خواهد شد.
آمار ها نشان می دهند که یک سوم از مرگ و میر های دنیای در افراد بالای 35 سال در دنیا، در اثر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است. خوراکی هایی مانند چای سبز و چای ماچا به علت آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید های فراوانی که دارند، می توانند باعث کاهش سطح چربی بد و افزایش سطح چربی خوب خون بشوند و تری گلیسرید خون را هم کاهش بدهند.
از این رو، مطالعات فراوانی ثابت نموده اند افرادی که عادت به مصرف منظم چای ماچا و چای سبز در طول روز دارند و از برنامه غذایی صحیح و سالمی هم پیروی می نمایند، کمتر از سایر افراد جامعه در معرض بیماری های قلبی عروقی قرار می گیرند. مطالعات محدودی هم ثابت نموده اند که نوشیدن منظم چای ماچا می تواند تا حد قابل توجهی خطر ابتلا به حمله ها و سکته های قلبی را هم کاهش بدهد.
منبع: سلامت
منبع: فرادید