چاقی با بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا مرتبط است
به گزارش مجله خبری، نتایج یک مطالعه کانادایی، مکانیسم مولکولی جدیدی را که ممکن است باعث بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا وابسته به سن گردد، روشن می نماید.

تحقیقات نشان می دهد که چگونه عوامل استرس زای زندگی مانند چاقی، سلول های سیستم ایمنی را از نو برنامه ریزی می نمایند و با افزایش سن آن ها را برای چشم مخرب می سازند.
پرزمیسلاو ساپیها، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مونترال، می گوید: ما می خواستیم بدانیم چرا بعضی از افراد دارای استعداد ژنتیکی به دژنراسیون ماکولا مبتلا می شوند در حالی که دیگران در امان هستند.
ساپی ها شرح داد: اگرچه کوشش های قابل توجهی برای شناخت ژن های مسئول دژنراسیون ماکولا صورت گرفته است، اما تغییرات و جهش ها در ژن ها تنها خطر ابتلاء به این بیماری را افزایش می دهد، اما باعث ایجاد آن نمی گردد.
دژنراسیون ماکولا عامل اصلی نابینایی غیرقابل برگشت در سراسر دنیا است و تقریباً 196 میلیون نفر را در سال 2020 تحت تأثیر قرار داده است. این بیماری به دو شکل ظاهر می گردد:
دژنراسیون ماکولا خشک که با تجمع رسوبات چربی در پشت چشم و مرگ سلول های عصبی در چشم معین می گردد.
و دژنراسیون ماکولا مرطوب، که با عروق خونی بیمار معین می گردد که در حساس ترین قسمت بافت ایجادنماینده بینایی به نام ماکولا ایجاد می گردد.
از قبل معین شده است که سیستم ایمنی در چشم یک فرد مبتلا به دژنراسیون ماکولا بی نظم و تهاجمی می گردد. به طور معمول، سلول های ایمنی، چشم را سالم نگه می دارند، اما تماس با عوامل بیماری زا مانند باکتری ها و ویروس ها می تواند آن ها را از بین ببرد.
در عین حال، سلول های ایمنی زمانی فعال می شوند که بدن در معرض عوامل استرس زا مانند چربی اضافی در چاقی قرار می گیرد و اضافه وزن را به عنوان عامل خطر شماره یک غیر ژنتیکی برای ایجاد دژنراسیون ماکولا پس از سیگار کشیدن تبدیل می نماید.
محققان دریافتند که چاقی گذرا یا سابقه چاقی منجر به تغییرات مداوم در ساختار DNA در سلول های ایمنی می گردد و آن ها را مستعد فراوری مولکول های التهابی می نماید.
منبع: فرارو