مصرف این مواد غذایی اختلالات گوارشی شما را رفع می نماید!
به گزارش مجله خبری، پروبیوتیک ها به مواد غذایی (اغلب کربوهیدرات های غیرقابل هضم) گفته می گردد که به عنوان سوخت در دسترس میکروب های مفید روده قرار می گیرند و به تقویت آن ها یاری می نمایند.
دکترای تخصصی علوم تغذیه، با اشاره به نقش موثر پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها در سلامت بدن، مصرف این مواد را در بهبود اختلالات گوارشی، عفونت های تنفسی و بیماری های التهابی روده موثر برشمرد.
غزاله اسلامیان، میکروبیوم را مجموعه ای از همه میکروب ها (باکتری ها، قارچ ها، ویروس ها و ژن های آنها) بیان کرد که به طور طبیعی روی پوست و درون بدن انسان زندگی می نمایند.
به گفته وی، میکروبیوم ها با میکروسکوپ قابل رؤیت هستند و از جهات مختلف به سلامت و تندرستی انسان یاری می نمایند. این استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه نمود: روده بزرگ محیطی با اکسیژن کم و مناسب برای رشد میکروبیوم ها (باکتری های بی هوازی) مانند استروپتوکوک، بیفیدوباکتریوم، لاکتوباسیلوس و کلستریدیوم است.
این دکترای علوم تغذیه گفت: این میکروب ها از رشد بیش از حد باکتری های مضر جلوگیری می نمایند که برای مواد مغذی و مکان های اتصال به غشا های مخاطی روده که محل اصلی فعالیت ایمنی و فراوری پروتیین های ضدمیکروبی است، رقابت می نمایند.
به گفته وی، میکروب های مذکور از این طریق سیستم ایمنی را تحریک می گردد، ترکیبات غذایی بالقوه سمی را تجزیه می نمایند و ویتامین ها از جمله ویتامین های B، ویتامین K و اسید آمینه خاصی را سنتز می نمایند.
این استادیار دانشگاه، پروبیوتیک ها را میکروب های مفید بیان کرد که مصرف آن ها در تنظیم میکروبیوم روده نقش مؤثری داشته و برای بدن مفید است.
اسلامیان گفت: پروبیوتیک ها به مواد غذایی (اغلب کربوهیدرات های غیرقابل هضم) گفته می گردد که به عنوان سوخت در دسترس میکروب های مفید روده قرار می گیرند و به تقویت آن ها یاری می نمایند.
وی با بیان این که پروبیوتیک در زبان یونانی به معنای حیات بخش است اضافه نمود: پروبیوتیک به ارگانیسم های زنده و غیربیماری زایی اطلاق می گردد که در صورت مصرف مقادیر کافی، اثرات سلامت بخشی ویژه ای برای میزبان دارند.
اسلامیان یادآور شد: پروبیوتیک ها به شکل مکمل های غذایی یا به طور طبیعی در بعضی مواد غذایی وجود دارند که مواد غذایی تخمیری شامل کفیر، ماست، ترشی های تخمیری، کیمچی، پنیر های پروبیوتیک و چای تخمیری از آن جمله هستند.
به گفته وی، منابع غذایی پره بیوتیک ها شامل موز، پیاز، پیازچه، سیر، موسیر، سیب، تره فرنگی، غلات سبوس دار، جو دوسر و انواع حبوبات است.
به گفته این استادیار دانشکده علوم تغذیه، رژیم های سرشار از غلات سبوس دار، میوه، سبزی، مغز ها و دانه ها می توانند فیبر کافی را برای بدن تأمین نمایند و میکروب های مفید روده از این فیبر تغذیه می نمایند.
این دکترای علوم تغذیه اضافه نمود: افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن، عدم تعادل میکروبیوم روده را تجربه می نمایند و کاهش وزن اصولی به برگشت تعادل میکروب ها و بهبود جمعیت میکروبیوم روده یاری می نماید.
اسلامیان گفت: رژیم های غذایی پرچرب با اسید چرب ترانس و اشباع بالا و رژیم های غذایی پرکربوهیدرات با اندازه قند ساده بالا منجر به برهم خوردن تعادل میکروبیوم روده می گردد.
وی اضافه نمود: چربی های ترانس در فست فودها، شیرینی ها، بیسکوئیت ها، کیک ها و مارگارین وجود دارند. چربی های اشباع در کره، گوشت های پرچرب، چربی های حیوانی و شیرینی های قنادی وجود دارند.
این استادیار دانشکده علوم تغذیه گفت: براساس نتایج پژوهش ها مصرف پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها می توانند در بهبود بعضی اختلالات گوارشی مانند نفخ، اسهال، یبوست، ریفلاکس، سندرم روده تحریک پذیر، عفونت های تنفسی و بیماری های التهابی روده نقش درمانی و مفیدی داشته باشند.
منبع: فرادید