طرز تهیه چغوک بریزو کرمانی با دستور پخت شهر کرمان

به گزارش مجله خبری، چغوک بریزو کرمانی که یک غذای سنتی کرمان است چه در وعده نهار و چه در وعده شام لذیذ و وسوسه کننده است. یک غذای ساده که اگر عجله داشتید به سرعت آماده خواهد شد، ضمن این که شما را به شدت سیر می نماید. بعلاوه یک تنوع اساسی در برنامه های غذایی شما نیز ایجاد خواهد نمود. البته شاید این غذا را در شهر خود بارها تهیه نموده باشید، اما امروز با طرز تهیه اصیل کرمانی آن با شما هستیم.

طرز تهیه چغوک بریزو کرمانی با دستور پخت شهر کرمان

چغوک بریزو

زمان آماده سازی20 دقیقه
زمان پخت غذا400 ساعت
اندازه سختیمیانه
100 گرم از این غذا5.445 کالری

چغوک بریزو خوشمزه

این غذا در گویش محلی مردمان شهر کرمان به معنای گنجشک تفت داده شده است. یعنی چغوک به گنجشک تعبیر شده و بریزو به معنای تفت دادن است. مواد اولیه این غذا از گوشت چرخ نموده و سیب زمینی است. البته این گوشت چرخ نموده متعلق به گوشت گنجشک نیست ! گوجه فرنگی و چاشنی لیموترش نیز به اختیار و با در نظر گرفتن سلیقه شخصی شما به کار برده می شوند. همانطور که گفتیم این رسپی و دستور تهیه ممکن است در شهر شما نیز تهیه گردد، اما نام متفاوتی داشته باشد. این غذا بسیار خوش طعم بوده و همانند کباب کرمان بسیار خاص و منحصربه فرد است. در ادامه با طرز تهیه این غذای محلی کرمان با شما هستیم.

مواد اولیه برای تهیه چغوک

مواد اولیه این غذا را بدون شک در منزل دارید. ضمن اینکه استفاده از چاشنی نیز کاملا به ذائقه شخصی شما بستگی دارد. فرقی ندارد که گوشت شما گوسفند باشد یا گوساله اما پیشنهاد ما استفاده از ترکیب این دو گوشت با یکدیگراست.

مواد اولیه اندازه مورد احتیاج
سیب زمینی2 عدد
گوشت چرخنموده300 گرم
پیاز1 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
رب گوجه فرنگی1 الی 2 قاشق غذاخوری
سیزی خشک معطر1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه چغوک بریزو کرمانی اصیل

این غذا راحت تهیه می گردد و در روزهایی که چندان وقتی برای آشپزی کردن ندارید، شما را نجات خواهد داد.

  • مرحله اول: در مرحله اول باید سیب زمینی ها را شسته و سپس آنها را پوست بگیرید.
  • مرحله دوم: بعد از آن سیب زمینی ها را به شکل مکعبی درشت خرد کنید. مجددا سیب زمینی ها را بشویید تا نشاسته آن ها جدا گردد. سپس در یک تابه مناسب که آن را بر روی حرارت قرار داده اید، کمی روغن بریزید و اجازه دهید که روغن شما داغ گردد.
  • مرحله سوم: بعد از داغ شدن روغن، حالا سیب زمینی ها را درون روغن ریخته و اجازه دهید که به خوبی پوک و سرخ شوند. زمانی که سیب زمینی ها در حال سرخ شدن هستند به آنها کمی نمک بزنید. سپس سیب زمینی های سرخ شده را از تابه خارج نموده و روی دستمال حوله ای کاغذی قرار دهید تا روغن آنها گرفته گردد.
  • مرحله چهارم: در گام بعد از تهیه چغوک بریزو، بعد از سرخ شدن سیب زمینی ها، حالا پیاز را پوست گرفته و آن را شستشو دهید. سپس به شکل ریز و نگینی آن ها را خرد کنید. حتی می توانید پیاز را رنده کنید اما حتما بعد از رنده کردن آب آن را بگیرید.
  • مرحله پنجم: مجددا درون تابه روغن بریزید و بعد از داغ شدن روغن، پیازهای خرد شده را به آن اضافه کنید. اجازه دهید تا پیاز شما تفت خورده، طلایی و سبک گردد.
  • مرحله ششم: سپس به آن زردچوبه اضافه کنید و خوب هم بزنید. بعد از اینکه پیاز داغ شما با زردچوبه حسابی تفت خورد و عطر خامی زردچوبه بطور کامل گرفته شد، حالا نوبت آن است که در این قسمت گوشت چرخ نموده را به پیاز داغ خود اضافه کنید.
  • مرحله هفتم: حالا پیاز، زردچوبه و گوشت چرخ نموده را هم بزنید تا با هم به خوبی ترکیب شوند. بعد از آن فلفل سیاه را به آن ها اضافه کنید و مجددا هم بزنید تا گوشت به خوبی پخته شده، تغییر رنگ داده و عطر آن فضای آشپزخانه شما را پر کند.
  • مرحله هشتم: بعد از اینکه مطمئن شدید گوشت چرخ نموده شما کاملا پخته شده است، حالا رب گوجه فرنگی را به همراه کمی نمک به این ترکیب اضافه کنید. رب گوجه فرنگی یاری می نماید تا غذای شما حسابی خوش رنگ و لعاب گردد. مجددا مواد را هم بزنید تا عطر خامی رب گوجه فرنگی نیز گرفته گردد.
  • مرحله نهم: بعد از آن سبزی خشک معطر را نیز به این ترکیب اضافه نموده و خوب هم بزنید. در سرانجام کار سیب زمینی های سرخ شده که روغن آنها به خوبی گرفته شده است را نیز با این ترکیب مخلوط کنید و اجازه بدهید در حدود 5 دقیقه الی 10 دقیقه تمام مواد به خوبی با هم تفت خورده و طعم یکدیگر را بگیرند.
  • مرحله دهم: در نهایت غذای خود را از روی حرارت برداشته واجازه دهید تا خنک گردد. سپس به ظرف سرو نهایی منتقل کنید. این غذا را می توانید با نان یا پلو نوش جان کنید. برای چاشنی این غذای لذیذ نیز می توان از آبلیمو یا آب نارنج استفاده کرد.

چند نکته طلایی برای تهیه چغوک اصیل کرمانی

در این قسمت چند نکته مهم برای خوشمزه تر شدن این غذای سنتی کرمان را به شما ارائه خواهیم کرد.

  • نکته اول در تهیه چغوک بریزو اینکه در کنار نمک، فلفل سیاه و زردچوبه، براساس ذائقه خود می توانید از ادویه دارچین و فلفل قرمز نیز بهره ببرید.
  • بعلاوه مانند طرز تهیه قاتق کرمانی ، می توانید به جای سبزی خشک، از سبزی های معطر تازه بهره ببرید، اما عطر سبزی خشک بیشتر است.
  • در صورت تمایل رب گوجه فرنگی را می توانید با پوره گوجه فرنگی جایگزین کنید.
  • بعلاوه می توانید سیب زمینی ها را به جای اینکه با مخلوط گوشت و پیاز ترکیب کنید، به صورت دورچین در اطراف ظرف سرو نهایی قرار دهید.
  • استفاده از سیر تازه یا پودر سیر نیز در این غذا بلامانع است.
  • می توانید در کنار سایر ادویه جات، از کمی فلفل قرمز نیز بهره ببرید.
  • گوشت گوسفند چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد، پس بهتر است از ترکیب این دو گوشت بهره ببرید.
  • قبل از پخت کامل گوشت به آن رب گوجه فرنگی و نمک اضافه نکنید تا از پخت کامل گوشت جلوگیری نگردد.

یک نهار سریع و بی دردسر با چغوک کرمانی

طرز تهیه این غذای خوشمزه کرمانی را به صورت کامل برای شما شرح دادیم. پیشنهاد می کنیم که حتما این غذا را تهیه کنید و از طعم آن لذت ببرید. البته، اگر ساکن کرمان بوده یا به آنجا مسافرت نموده باشید می توانید غذاهای کرمانی را از قسمت سفارش انلاین غذا کرمان نیز سفارش دهید. به این شکل، غذای شما در کم ترین زمان ممکن به دستتان خواهد رسید.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه چغوک بریزو کرمانی با دستور پخت شهر کرمان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه چغوک بریزو کرمانی با دستور پخت شهر کرمان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید