دانستنی هایی از تاریخ و فرهنگ ژاپن

به گزارش مجله خبری، تعاملی نزدیک با ژاپن در گذر زمان

ژاپن کشوری است با تاریخی غنی و پیچیده و این موضوع سبب شده تا شاهد شکل گیری فرهنگی والا، افسون کننده و مجذوب کننده در این کشور باشیم. ژاپن در تاریخ خود به تناوب ، دوره های انزوا و قطع رابطه با سایر کشورها را تجربه نموده و بعلاوه در بعضی دوران نیز به طور گسترده ای با سایر کشورها در ارتباط بوده است. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

دانستنی هایی از تاریخ و فرهنگ ژاپن

این کشور، علی رغم مساحت کم، دارای جمعیتی بسیار زیاد بوده و دهمین کشور پرجمعیت دنیا محسوب می شود. البته عمده جمعیت این کشور نیز در منطقه ها شهری آن متراکم است. موضوع دیگری که باید به آن توجه داشت این است که بخش عمده ای از خاک ژاپن نیز غیر قابل سکونت است. سرزمین هایی پوشیده از جنگل، کوهستان و قله های آتشفشانی در این کشور وجود داشته و از سوی دیگر اصالت نژادی در ژاپن به طور زیادی حفظ شده و امروز بیش از نود و هشت و نیم درصد از ساکنان این کشور، دارای اصلیتی ژاپنی هستند. مذهب اصلی این کشور، شینتوئیسم است که پیشینه آن به هزار سال پیش از میلاد بازمی شود.

پیشینه ژاپن باستان به روزگار پیش از تاریخ بازگشته و طی این مدت خاندان هایی در آن به قدرت رسیده و به آرامی رشد نموده اند. در سال 1192 عصر شوگان (Shogun) یا دوره حاکمان نظامی آغاز شد، این دوره برای قرن های متمادی و حدود 7 سده، تداوم داشته و طی این روزگار قدرت نظامی ژاپن افزایش یافته و شکوفا شد. سامورائی ها و فنون رزمی مشهور ژاپنی در این دوره زمانی پدیدار شده و پس از آن از سال 1600 میلادی به بعد، دوره ادو (Edo) آغاز شده و تا سال 1853 ادامه یافت. در این سال با تشویق ایالات متحده آمریکا، ژاپن آغاز به تجارت گسترده ای با سایر نقاط دنیا کرد. طی دوران شوگانف حاکمان ژاپن کوشش زیادی می کردند تا نظام طبقاتی مستحکم و قدرتمند ژاپن حفظ شده و مردم با پیروی از سنت ها و قوانین جاری، کمترین برخورد را با سایر بخش های دنیا داشته و از آن ها تاثیری نگیرند. این موضوع سبب شد تا فرهنگی قوی و تاریخی خاص در این کشور شکل گرفته و شاهد صنایع دستی منحصر به فرد، سنت ها و آداب و رسوم خاصی از کابوکی (Kabuki) تا ابریشم و (ryokan) باشیم.

از اواسط قرن 19 میلادی تا جنگ دنیای دوم، ژاپن به طور پراکنده و محدودی با کشورهای روسیه، چین، کره و تایوان در گیری ها و منازعاتی داشت. بمباران پرل هابر در سال 1941 سبب ورود رسمی ژاپن به جنگ حهانی بوده و این جنگ در نهایت با بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی به سرانجام رسیده و ژاپن تسلیم شد. در دهه های پس از جنگ ، ژاپن تمرکز اصلی خود را بر اقتصاد و صلح گذاشته و این کشور پس از سرانجام جنگ دنیای دوم به عضویت سازمان ملل متحد عایدی. رشد مالی ژاپن در دهه نود با کاهش رو به رو شد. اما همچنان به حرکت رو به جلوی خود ادامه داد. در پی بروز سونامی در سال 2011 و آسیب تماشا نیروگاه فوکوشیما، آسیب های زیادی به این کشور وارد شد اما این موضوع نتوانست به صنعت گردشگری ژاپن آسیبی رسانده و خرابی های ناشی از این حادثه مصیبت بار به سرعت ترمیم شدند.

منبع: الی گشت

به "دانستنی هایی از تاریخ و فرهنگ ژاپن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دانستنی هایی از تاریخ و فرهنگ ژاپن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید