این میوه ها و سبزیجات را کنار هم نگذارید
به گزارش مجله خبری، اتفاق بسیار بدی است که یک یخچال پر داشته باشید و بسیاری از خوراکی ها و خوردنی ها را داخلش قرار دهید، اما بعد از چند روز ببینید که همه آن ها پلاسیده و خراب شده اند.
به گزارش همشهری آنلاین؛ در این قسمت به شما آموزش می دهیم که چگونه مواد گیاهی، میوه ها، سبزیجات و ... را مدت طولانی تری تازه نگه دارید.
پیاز را کنار سیب زمینی قرار ندهید
پیاز و سیب زمینی ترکیب بسیار خوشمزه ای هستند، اما نباید کنار یکدیگر نگهداری شوند. در غیر این صورت پیاز باعث می گردد که سیب زمینی ها زودتر خراب شوند. بهتر است که سیب زمینی را مانند اسکواش در هوای باز و خنک و کمی تاریک نگه دارید تا تازه تر باقی بماند.
بعلاوه می توانید داخل کیسه پلاستیکی بگذارید، اما باید کمی هوا به آن ها برسد. اگر می خواهید یک همسایه خوب برای پیاز پیدا کنید، آن چیزی نیست جز سیر. این دو ماده می توانند بدون این که عامل خراب شدن یکدیگر باشند، به خوبی در کنار هم دوام بیاورند. فقط بهتر است آن ها را در فضایی قرار دهید که تهویه خوبی دارد.
خیار را تنها نگهداری کنید
بسیاری از میوه ها مانند گوجه فرنگی، موز و طالبی گاز اتیلن فراوری می نمایند؛ این گاز ماده ای است که باعث رسیدن میوه می گردد و ممکن است سرعت تخریب و فسادش را افزایش دهد. خیار معمولا به گاز اتیلن حساسیت زیادی دارد، بنابراین باید محل جداگانه خودش را داشته باشد.
در غیر این صورت خیلی سریع خراب می گردد. پس اگر می خواهید خیار را داخل یخچال بگذارید، آن را دور از میوه های دیگر گذاشته و فقط چند روز داخل یخچال نگه دارید.
اسکواش و کدو تنبل را کنار سیب و گلابی قرار ندهید
اسکواش و کدوتنبل باید جایگاه جداگانه خودشان را داشته باشند و گلابی هم همین طور. نباید آن ها را کنار هم بگذارید. در غیر این صورت اسکواش رنگ زرد پیدا می نماید و خراب خواهد شد. اسکواش و کدو تنبل باید در دمای بین 10 الی 13 درجه سیلیسیوس نگهداری شوند.
این دما دمای خنکی است، اما به سرمای داخل یخچال نمی رسد. کدو تنبل ها و اسکواش های بزرگ معمولا تا 6 ماه هم دوام می آورند، به شرطی که انواع کوچک آن ها را بخرید.
ریشه سبزیجات را داخل کیسه بگذارید
سبزیجات ریشه دار مانند هویج، چغندر و پیاز مواد مغذی زیادی داخل خودشان دارند و ریشه آن ها بخش مهمی است، زیرا مواد مغذی خاک را به خودش جذب می نماید. برای اینکه ارزش غذایی آن ها پایین نرود، می توانید آن ها را داخل یک محیط خنک، تاریک و کمی مرطوب قرار دهید یا اینکه آن ها را داخل یک کیسه پلاستیکی بگذارید، اما اگر بدون هیچ کیسه پلاستیکی داخل یخچال بگذارید، زودتر پوسیده می شوند.
تمشک ها را با سرکه بشویید
خوردن تمشک ها بسیار لذت بخش و راحت است، اما مشکل اینجاست که خیلی سریع کپک می زند. باید یاد بگیرید روش صحیح مراقبت از آن ها را به کار بگیرید تا زمانی که قصد خوردنشان را ندارید، بهتر است آن ها را نشویید. بعلاوه می توانید کمی سرکه را روی آن بریزید تا طول عمر بیشتری داشته باشند. به این صورت که یک فنجان سرکه را با سه فنجان آب ترکیب کنید و تمشک ها را داخلش قرار دهید و بعد از چند دقیقه بیرون بیاورید.
بعد از اینکه آن ها را بیرون آوردید، باید اطمینان حاصل کنید که به طور کامل خشک شدند، زیرا تمشک با رطوبت میانه خوبی ندارد. می توانید آن ها را روی دستمال کاغذی یا پارچه مخصوص میوه ها قرار دهید تا خشک شوند.
سیب ها را کنار پرتقال قرار ندهید
سیب ها نباید کنار پرتقال ها قرار بگیرند. میوه ها از خودشان گاز فراوری می نمایند که بالاتر اشاره کردیم. گاز اتیلن باعث خراب شدن سریع تر برخی از میوه ها می گردد. سیب را داخل یخچال قرار ندهید. پرتقال را هم داخل یخچال، اما به دور از سیب بگذارید. در غیر این صورت هر دو سریع خراب می شوند. از طرفی پرتقال را نباید داخل کیسه پلاستیکی قرار دهید. در غیر این صورت زود کپک می زند.
موز را از بقیه میوه ها جدا کنید
موز میوه بسیار خوشمزه ای است، اما خیلی سریع می رسد و ترشیده می گردد. راهکار اینجا است که موز های رسیده را بیرون از یخچال و موز های سفت را داخل یخچال بگذارید تا زودتر برسند.
آووکادو را کنار موز نگذارید
آووکادو میوه نسبتا گرانی است و بسیار مهم است که از آن به درستی مراقبت کنید. اگر آووکادوی شما در حال رسیدن است، آن ها را کنار موز قرار ندهید. گاز آزاد شده از موز باعث زودتر رسیدن آووکادو می گردد. اگر می خواهید طول عمر آووکادو را افزایش دهید، آن را داخل یخچال بگذارید، زیرا باعث می گردد که فرایند رسیده شدن آووکادو کندتر گردد.
گوجه فرنگی ها را داخل یخچال قرار ندهید
اگر می خواهید گوجه فرنگی شما تازه باقی بماند، بهتر است آن ها را داخل یخچال نگذارید. گوجه فرنگی در داخل یخچال ارزش غذایی خودش را از دست می دهد. پس آن را در دمای اتاق قرار دهید تا طعم خودش را حفظ کند.
این میوه ها و سبزیجات را کنار هم نگذارید | چند نباید مهم درباره نگهداری میوه ها و سبزیجات در یخچال
سبزیجات و گیاهان معطر چطور؟
اگر می خواهید مقداری ادویه های گیاهی به غذا اضافه کنید و طعم آن را بهبود ببخشید، باید بدانید که چگونه آن ها را تازه نگه دارید. می توانید ادویه ها را استفاده نکنید، بلکه خود گیاه را بخرید. برگ این گیاهان را تازه نگه داشته و به طور کامل خشک کنید سپس آن ها را داخل یک ظرف شیشه ای یا فنجان بریزید و کمی آب داخلش بریزید و آن ها را داخل فریزر بگذارید.
مثلا گیاهانی مثل ریحان در دمای اتاق بهتر نگهداری می شوند. حتی می توانید آن ها را داخل یک شیشه آب هم قرار دهید. بعد از اینکه رنگ آب عوض شد، آب آن را کنار گذاشته و از این سبزیجات تازه بهره ببرید. معمولا تا دو هفته حالت تازگی خودشان را با این روش حفظ می نمایند.
منبع: فرارو