7 مزیت بی نظیر زنجبیل
به گزارش مجله خبری، زنجبیل یکی از برترین، سالم ترین و پرمزه ترین ادویه روی کره زمین است. قسمتی که معمولا به عنوان ادویه شناخته می گردد ریزوم یا ریشه زنجبیل نام دارد. زنجبیل را می توان به صورت تازه، خشک، پودر شده و یا از روغن آن استفاده نمود. امروزه بسیاری از مردم نسبتا به استفاده از مواد غذایی سالم حساسیت بیشتری دارند، از جمله این مواد میتوان به زنجبیل اشاره کرد که علاوه بر مصرف خوراکی در فراوری لوازم آرایشی و بهداشتی نیز استفاده می گردد.
زنجبیل دارای ترکیبات شیمیایی مفیدی می باشد که مصرف آن حالت تهوع را درمان می نماید. این ترکیبات ممکن است به علت تاثیر مستقیم بر عملکرد معده و روده و یا تحریک مغز و سیستم عصبی جهت کنترل حالت تهوع باشد. بیشتر مردم از زنجبیل برای برطرف حالت تهوع و استفراغ استفاده می نمایند. این در حالی است که مطالعات متعدد نشان داده است که این ماده غذایی فوق العاده دارای خواص بیش از حد تصور را دارا می باشد. در ادامه قصد دارم 7 مزیت باور نکردنی زنجبیل را ارائه بدم.
1- زنجبیل حاوی جینجرول است که خواص دارویی قدرتمندی دارد.
عطر و طعم منحصر به فرد زنجبیل از روغن های طبیعی آن می آید که مهمترین آنها جینجرول نام دارد. جینجرول ماده فعال در زنجبیل و اصلی ترین خواص دارویی زنجبیل به این ماده برمی گیرد. براساس تحقیقات صورت گرفته، این ماده دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی بسیار قوی است.
2- کاهش وزن
براساس نتایج یک تحقیق معتبر، زنجبیل به طور قابل توجهی وزن بدن و بعلاوه نسبت دور کمر به باسن را در افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند، کاهش می دهد. در سال 206 مطالعه ای بین 80 زن دارای اضافه وزن صورت پذیرفت که نشان داد، زنجبیل به کاهش شاخص توده بدن (BMI) و سطح انسولین خون یاری کند.
3- درمان آرتروز
آرتروز یک درد بسیار شایع در بسیاری از مردم در جهان است. مطالعات متعددی در این رابطه انجام پذیرفته است که نشان داده، مصرف مستمر 0.5 تا 1 گرم زنجبیل به مدت 2 تا 3 هفته باعث کاهش درد و در مواقعی از بین رفتن درد آرتروز خواهد شد.
4- کاهش قند خون
زنجبیل دارای خواص ضد دیابتی قوی است و قند خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. زنجبیل به طور چشمگیری هموگلوبین را که یک نشانگر برای سطوح طولانی مدت قند خون است را نیز بهبود می بخشید.
5- درمان سوء هاضمه مزمن
سوء هاضمه مزمن با درد و ناراحتی مکرر در قسمت فوقانی معده شناخته می گردد. یکی از دلایل این بیماری عدم تخلیه و دفع مواد اضافی در معده است که زنجبیل این امر را تسریع می بخشد.
6- کاهش سطح کلسترول
سطح بالای کلسترول در بدن با افزایش خطر بیماری قلبی ارتباط مستقیم دارد. در مطالعه ای که در سال 2018 روی 60 فرد مبتلا به کلسترول بالا صورت گرفت، 30 نفری که روزانه 5 گرم پودر نجبیل دریافت می کردند، شاهد کاهش 17.4 درصدی کلسترول LDL در یک دوره 3 ماهه بودند.
7- پیشگیری از سرطان
زنجبیل به عنوان یک درمان جایگزین برای انواع مختلفی از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است. خواص بی نظیر ضد سرطانی زنجبیل به جینجرول نسبت داده می گردد که به میزان زیادی در این محصول یافت می گردد.
در یک مطالعه 28 روزه بر روی افراد در معرض خطر طبیعی سرطان کولورکتال، 2 گرم عصاره زنجبیل در روز به طور قابل توجهی مولکول های سیگنالینگ پیش التهابی در روده بزرگ را کاهش داد. بعلاوه مطالعات محدودی مبنی بر اینکه زنجبیل ممکن است در برابر سایر سرطان های دستگاه گوارش مانند سرطان پانکراس و سرطان کبد موثر باشد نیز وجود دارد.
هر مواد غذایی مفیدی در صورت استفاده بیش از میزان و یا نا مناسب ممکن است مضراتی را نیز به همراه داشته باشد که این موضوع در رابطه با زنجبیل نیز صادق است. یکی از عوارض جانبی که ممکن است در مصرف زنجبیل (به صورت دمنوش) پیش آید، سوزش سر دل یا ناراحتی معده می باشد که احساسی شبیه خوردن فلفل یا سایر غذاهای تند دارد. بعضی این حس را با آلرژی به زنجبیل اشتباه می گیرند.
به طور کلی قرار دادن این ادویه در رژیم غذایی به عنوان طعم دهنده در انواع غذاها به طور مستقیم و یا ترکیبی با سایر ادویه های پر کاربرد و پر خاصیت میتواند برای سلامت، بسیار مفید باشد. بعلاوه ذکر این موضوع حائز اهمیت است که تمام خواص ارائه شده در این مقاله براساس تحقیقات و مطالعات علمی حاصل شده است. ولیکن بهتر است در صورت استفاده به صورت دارویی، میزان و زمان مصرف با توصیه پزشک متخصص صورت پذیرد.
منبع: اتاق