تغییر قیمت کالاها دیگر دلبخواهی نیست!
به گزارش مجله خبری، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان لیستی از اقلام منتخب اعلام نموده که از این به بعد تغییر قیمت آن ها پس از ارائه مستندات و مدارک مرتبط و انجام محاسبات کارشناسی از سوی این سازمان و در صورت تصویب در ستاد تنظیم بازار انجام خواهد شد.
به گزارش مجله خبری، سازمان حمایت مصرف نمایندگان و تولیدنمایندگان با اشاره به نظر رئیس جمهور و مصوبه ستاد تنظیم بازار تاکید نموده که علاوه بر اعلام لیست کالا و خدمات، هر گونه افزایش قیمت منوط به انجام کار کارشناسی و اخذ نظرات این سازمان منطبق بر ضوابط قیمت گذاری خواهد بود.
سازمان حمایت هدف خود را از این اقدام حمایت از حقوق مردم و کنترل قیمت ها ابراز و با اشاره به ضرورت و نقش حاکمیت در کنترل بازار اعلام نموده که هرگونه تغییر قیمت اقلام منتخب از سوی دستگاه های قانونی قیمت گذاری، پس از ارائه مستندات و مدارک مربوطه و انجام محاسبات کارشناسی از سوی این سازمان و در صورت تصویب در ستاد تنظیم بازار انجام خواهد شد.
اقلام منتخبی که از سوی این سازمان اعلام شده نیز شامل لبنیات پرمصرف (ماست ساده، شیر کم چرب، پنیر uf)، شیر خام، حبوبات، گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، قند و شکر، کودهای شیمیایی پایه، روغن خام و تصفیه شده خوراکی، دانه های روغنی، نهاده های دام و طیور (کنجاله، جو و ذرت)، گندم، آرد، نان، برنج، رب گوجه فرنگی، کنسرو تن ماهی، دارو و مکمل های دام و طیور (منتخب وزارت جهاد کشاورزی)، ماکارونی (رشته ای ساده)، دارو تجهیزات پزشکی (منتخب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، انواع خودرو (منتخب کمیته خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت)، انواع شوینده (منتخب وزارت صنعت، معدن و تجارت)، یخچال، یخچال فریزر، تلویزیون، ماشین لباسشویی، کاغذ مطبوعات، چاپ و تحریر، روغن موتور، لاستیک خودرو، انواع پوشک و دستمال کاغذی، خدمات پزشکی، درمانی، تشخیصی و آزمایشگاهی، حمل و نقل بار و مسافر درون و برون شهری (اعم از هوایی، ریلی و جاده ای) و عوارض جاده ای و خدمات بندری است.
لازم به ذکر است که ضوابط عمومی قیمت گذاری مصوب هیات معین و تثبیت قیمت ها در پورتال سازمان حمایت در دسترس است و کلیه واحدهای مرتبط باید در معین قیمت اقلام خود آن را رعایت نمایند.
قبل از این تصمیم ستاد تنظیم بازار هم تمام کالاها و خدمات مشمول ضوابط هیئت معین و تثبیت قیمت ها بودند، به این معنی که قیمت گذاری بنگاه ها حتماً باید بر اساس ضوابط هیئت معین و تثبیت قیمت ها بود. بنابراین تولیدنمایندگان ملزم به اعلام قیمت نو به سازمان حمایت نبودند، بلکه بعد از اعلام قیمت های نو، اگر شخص یا گروهی چه حقوقی چه حقیقی شاکی قیمت کالایی بودند، سازمان حمایت قیمت آن را با ضوابط هیئت معین و تثبیت قیمت تطبیق می داد و اگر اجحافی در حقوق مصرف نماینده اجرا شده بود، پرونده آن ها به تعزیرات حکومتی ارسال می شد. البته به طور کلی این شرایط برای کالاهایی که ارز دولتی یا یارانه دولتی دریافت می نمایند، مانند نان، مرغ و غیره، صادق نیست و آن ها مشمول قیمت گذاری تثبیتی هستند.
منبع: خبرگزاری ایسنا