کشف جایگاه تاشو قرون وسطایی از یک گور
به گزارش مجله خبری، باستان شناسان با کاوشِ یک گور قرون وسطایی، یک جایگاه تاشو کشف نموده اند.

به گزارش مجله خبری به نقل از انشنت اوریجینز، ظاهرا آسایش در زندگی پس از مرگ، دغدغه ای در دوران قرون وسطی بوده است. گورستان ها می توانند جنبه های مختلف فرهنگی و ارزش های مردم گذشته را معین نمایند، از این رو منابع غنی برای باستان شناسان و تاریخ دانان محسوب می شوند.
باستان شناسان این بار یک جایگاه تاشو آهنین را در گور یک زن قرون وسطایی کشف نموده اند. این جایگاه به حوالی سال 600 میلادی تعلق دارد و دومین اثر تاریخی مشابهی است که تا به امروز در آلمان کشف شده است.
این گور در استان بایرن آلمان واقع شده است و باستان شناسان با کاوش در آن، علاوه بر جایگاه تاشو، آثار تاریخی دیگری نیز کشف نموده اند.
این جایگاه تاشوی نادر در ابعاد 70 در 45 سانتی متر ساخته شده است و یکی از 29 جایگاه تاشو محسوب می گردد که در گورهای قرون وسطایی واقع در اروپا کشف شده اند.
به گفته کارشناسان، جایگاه های تاشو آهنین و برنزی از دوره های باستانی فراوری می شدند، شواهدی از ساخت آن ها در دوره های رومی هم وجود دارد و در آن موقع به عنوان نمادی از افتخار، قدرت و اعتبار در جامعه در نظر گرفته می شد.
حتی در خارج از اروپا و در دوره های قدیمی تر نیز یک جایگاه تاشو نفیس در مقبره توت عنخ آمون فرعون مصر باستان کشف شده است که از چوب درخت آبنوس و عاج ساخته شده بود و به 1327 پیش از میلاد تعلق دارد. این نوع جایگاه ها نخستین بار در حوالی 1400 پیش از میلاد در اروپای شمالی ساخته شدند.
این نوع جایگاه ها اغلب به عنوان یکی از اشیاء مخصوص دفن به همراه جسد در گورهای زنان قرار داده می شدند. کشف چنین جایگاه ای در گور بایرن نشان دهنده موقعیت اجتماعی بالای این زن است.
البته علاوه بر این جایگاه، در گور این زنِ حدودا چهل تا پنجاه ساله، اشیاء دیگری از جمله گردنبندی با مهره های کوچک شیشه ای، یک کمربند و سگک و یک مروارید بزرگ نیز کشف شده است.
منبع: دنیای سفر