نیویورک تایمز، طرح برجامی پامپئو برای تصویب قطعنامه تسلیحاتی علیه ایران

به گزارش مجله خبری، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد که وزیر خارجه آمریکا در حال تدوین یک استدلال حقوقی مبنی بر این است که واشنگتن همچنان یکی از مشارکت کنندگان برجام است تا بتواند با افزایش فشارها در شورای امنیت تحریمهای تسلیحاتی ایران را تمدید کند.

نیویورک تایمز، طرح برجامی پامپئو برای تصویب قطعنامه تسلیحاتی علیه ایران

به گزارش گروه بین الملل مجله خبری، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه آمریکا در زمینه تمدید تحریمهای تسلیحاتی ایران نوشت: مایک پامپئو در حال تدوین یک استدلال حقوقی است که براساس آن واشنگتن همچنان یکی از مشارکت نمایندگان توافق هسته ای ایران است؛ توافقی که دونالد ترامپ در سال 2018 از آن خارج شده و آن را بدترین توافق تاریخ آمریکا خوانده است.

نیویورک تایمز در ادامه می نویسد که این اقدام بخشی از استراتژی پیچیده فشار به شورای امنیت سازمان ملل برای تمدید محدودیتهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران یا اعمال تحریمهای بسیار سختگیرانه است.

این استراتژی طی روزهای گذشته از سوی مقامات دولت آمریکا به عنوان شروع چرخه ای برای تصویب یک قطعنامه جدید در شورای امنیت که کشورها را از صادرات تسلیحات متعارف به ایران منع می نماید تشریح شده است.

این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: هر تلاشی برای تجدید محدودیتهای تسلیحاتی علیه ایران مطمئنا با مخالفت علنی یا غیرعلنی روسیه و چین در سازمان ملل روبرو خواهد شد.

براساس این گزارش، روسها پیش از این به همتایان اروپایی خود تاکید نموده اند که مشتاقانه منتظر شروع فروش تسلیحات متعارف به ایران هستند.

نیویورک تایمز در ادامه اضافه نمود، پامپئو برای تحقق این مساله طرحی را تدوین نموده است که با مخالفت متحدان اروپایی واشنگتن روبرو خواهد شد و طبق آن آمریکا ذاتا یکی از مشارکت نمایندگان در برجام تلقی خواهد شد و هدف آن استفاده از تهدید مکانیسم ماشه است که می تواند همه تحریمهای قبل از امضای برجام را علیه ایران مجددا اعمال کند و اگر تحریمهای تسلیحاتی در شورای امنیت تمدید نگردد واشنگتن از این حق ادعایی خود به عنوان یکی از طرفهای توافق استفاده کند.

نیویورک تایمز اضافه نمود: دیپلماتهای اروپایی که از این تلاشها در آمریکا آگاه هستند می گویند که دونالد ترامپ و مایک پامپئو دارند به صورت دلبخواهی انتخاب می نمایند که برای پیشبرد دستور کار خود بخشی از توافق هستند یا نه!

این روزنامه در ادامه گزارش خود می گوید، کل این درام پاییز امسال و چند هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می تواند به نمایش درآید؛ یک جنگ بالقوه با ایران در بحبوحه کارزار و مبارزات انتخاباتی ترامپ.

مایک پامپئو اخیرا در بیانیه ای با تکرار اتهام زنیها به ایران گفت: کشور پیشتاز دنیا در حمایت از تروریسم و ضد-یهود نباید اجازه خرید و فروش سلاح های متعارف را داشته باشد.

طبق یکی از بندهای قطعنامه 2231 که از سال 2016 میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده است. این بند از قطعنامه در اکتبر سال 2020 (مهر ماه 1399) منقضی می گردد و پس از آن ایران این امکان را خواهد داشت که از کشورهای خارجی جنگ افزار بخرد.

مقام های آمریکایی بارها ضمن ابراز نگرانی از لغو تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران خواهان جلوگیری از این مسئله شده اند. پیش از این، ولادیمیر ارماکوف مدیر اداره کنترل تسلیحاتی و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه تأکید کرد که تحریم های تسلیحاتی علیه ایران موقت هستند و اکتبر 2020 منقضی می شوند.

نیویورک تایمز در ادامه به نقل از وندی شرمن مذاکره نماینده ارشد آمریکا در دولت باراک اوباما نوشت: روسیه و چین هرگز یک تحریم تسلیحاتی علیه ایران را نمی خواهند و فقط ممکن است با یک تمدید کوتاه مدت موافقت نمایند.

شرمن در ادامه پیش بینی کرد که هرگونه استفاده دولت ترامپ از مکانیسم ماشه با مقاومت جدی روبرو خواهد شد و قطعا باید اینطور باشد، اما این به معنی این نیست که این اقدام پیش نخواهد رفت.

این روزنامه آمریکایی با اشاره به اینکه آمریکا انتظار دارد هر قطعنامه ای در این زمینه از سوی روسیه وتو گردد اضافه نمود: در پاسخ آمریکا ممکن است بگوید که این کشور همچنان بخشی از توافق هسته ای است؛ هرچند که ترامپ از آن خارج شده باشد. آمریکا با ادعای اینکه همچنان یکی از مشارکت نمایندگان برجام است ممکن است اعلام کند که ایران با فراوری اورانیوم بالاتر از سطح پیش بینی شده در توافق، برجام را نقض نموده است و با این استدلال از مکانیسم ماشه استفاده کند.

یک دیپلمات اروپایی که نخواسته نامش فاش گردد این استراتژی دولت آمریکا را رد و تاکید نمود که عبارات موجود در متن برجام بسیار فراتر از چارچوبهای استدلال آنهاست.

بحث مربوط به استفاده از مکانیسم ماشه توسط آمریکا در بحبوحه افزایش تحریمهای آمریکا علیه ایران و کاهش گام به گام بخشی از تعهدات ایران ذیل برجام در پاسخ به کم کاری کشورهای اروپایی در برابر تعهداتشان در توافق هسته ای نیز مطرح شده بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در مرداد ماه سال گذشته گزارش داده بود که وزارت خارجه آمریکا با انتشار بخشی از یک نظر حقوقی مدعی است که به رغم خروج واشنگتن از برجام، این کشور همچنان حق استفاده از مکانیسم ماشه را دارد.

محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در همان زمان در یک پیغام توییتری در این خصوص نوشت: برداشتن گام بی سابقه برای تنبیه آنهایی که به دنبال تبعیت از شورای امنیت سازمان ملل هستند، برای این وزارت خارجه آمریکا کفایت نمی نماید. هم اکنون (وزارت خارجه آمریکا) مدعی شده است آمریکا به واسطه آنکه یکی از شرکای برجام بوده، می تواند از مکانیسم ماشه استفاده کند.

ظریف سپس به واشنگتن یادآوری کرد که بیش از یکسال پیش به صورت یکجانبه از برجام خارج شده است و نوشت: خبر فوری: دونالد ترامپ (رئیس جمهور آمریکا) صراحتاً خیلی وقت پیش، مشارکت آمریکا (در برجام) را لغو کرد. شرم آور است.

م

منبع: خبرگزاری فارس

به "نیویورک تایمز، طرح برجامی پامپئو برای تصویب قطعنامه تسلیحاتی علیه ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نیویورک تایمز، طرح برجامی پامپئو برای تصویب قطعنامه تسلیحاتی علیه ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید