مدیریت بحران خشکسالی: برفی در ارتفاعات کشور باقی نمانده است!
به گزارش مجله خبری، رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی گفت: تداوم گرمایش زمین و خشکسالی موجب کاهش بارش و ماندگاری برف شده است، به گونه ای که در حال حاضر تقریبا هیچ برفی در ارتفاعات کشور باقی نمانده است.
احد وظیفه در تبادل نظر با ایسنا افزود: منابع برفی متاسفانه به دلیل گرمایش زمین و بی هنجاری مثبت دمایی طی سالیان گذشته از بین رفته است این در حالیست که یخچال ها در ارتفاعات بالا به ویژه در تابستان ها برقرار بود و برف در قلل و معمولا در دامنه های شمالی باقی می ماند، اما رفته رفته یخچال های طبیعی عقب نشینی نموده اند، به گونه ای که یخچال طبیعی محدودی در دامنه های دماوند، علم کوه واقع در البرز مرکزی و دامنه های سبلان داریم. سطح برف کنونی نسبت به شرایط نرمال خیلی کمتر است و در عمل می توان گفت هیچ برفی باقی نمانده است.
وی افزود: سال جاری سومین سال خشکسالی پیاپی در ایران است و تداوم خشکسالی موجب شد که بارش برف به ویژه در نیمه شرقی کشور و تقریبا تمام دامنه های البرز بسیار کم تر از حد نرمال باشد.
رییس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی با با بیان اینکه کاهش برف بر شرایط رودخانه ها تاثیر می گذارد، گفت: عامل دایمی باقی ماندن رودخانه ها، وجود برف در ارتفاعات است که طی تابستان ذوب و در رودخانه ها جاری می گردد، ولی پوشش کمتر برف و حتی گرم تر بودن زمستان ها نسبت به حد نرمال باعث بالاتر قرار گرفتن خط ارتفاع برف شده است.
وظیفه در سرانجام با ذکر مثالی اظهار کرد: در تهران در گذشته برف در ارتفاع 2000 متری بود، ولی اکنون خط برف 500 تا 1000 متر بالاتر رفته است، یعنی بالاتر از این ارتفاع، برف را بیشتر مشاهده می کنیم. برف به دلیل کاهش عمق، سریع تر ذوب می گردد به گونه ای که پیش از فرارسیدن تابستان در بالادست برفی باقی نمانده است.
منبع: فرارو