قرص دپاکین و درمان اختلالات روانی
به گزارش مجله خبری، قرص دپاکین (Depakine) از داروهایی است که به منظور درمان تشنج و رفع شدن بعضی از علائم بیماری های روانی مانند اختلال دوقطبی تجویز می گردد. ضعف، لرزش، حالت تهوع و استفراغ بعضی از عوارض مصرف این داروست.

مجله خبری | سرویس سلامت - برای درمان اختلالات روانی مثل روان پریشی داروهای مختلفی وجود دارد. این داروها تفکر فرد مبتلا به اختلالات روانی مثل اختلال دوقطبی را پایدار می نماید. اگرچه مصرف چنین داروهایی در خیلی از موارد می تواند سودمند باشد اما مصرف خودسرانه این داروها می تواند عوارض جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد. یکی از این داروها قرص دپاکین است که در ادامه بیشتر با آن آشنا می شوید.
یکی از بیماری های مربوطه به است که در آن فرد بیمار دچار توهم شده و چیزهایی را احساس می نماید که واقعیت ندارد. مصرف الکل و مواد مخدر، ضربه های شدید مغزی و روانی، عوامل ژنتیکی و سکته های مغزی اشاره کنیم. و بعضی از انواع بیماری های روان پریشانه هستند که هر کدام با مصرف داروهای تجویزی توسط پزشک می تواند کنترل گردد. این داروها به دلیل حساسیت بالایی که دارند حتما باید توسط پزشک تجویز شوند.
قرص دپاکین چیست؟
دپاکین برای درمان تشنج و رفع شدن بعضی از علائم بیماری های روانی مانند اختلال دوقطبی تجویز می گردد. از این دارو، در مواردی هم برای پیشگیری از سردرد های میگرنی نیز استفاده می گردد.
نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی
نام های تجاری | - |
موارد مصرف | درمان تشنج و اختلال دوقطبی |
عوارض | ضعف، لرزش، ، ناراحتی معده، تاری دید، ، ، ، اختلال در خواب، اسهال، افزایش اشتها، افزایش وزن، ریزش مو، اختلال در راه رفتن |
تداخل دارویی | کلونازپام و دیازپام، وارفارین، کاربامازپین، آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین، تولباتامید، زیدوودین، آسپرین، ریفامپین و الکل |
مقدار و نحوه مصرف قرص دپاکین
میزان دقیق مصرف این دارو به سن، وزن، شرایط پزشکی، واکنش به دارو و دیگر داروهایی که همراه با آن مصرف می شوند، بستگی دارد و حتما باید توسط پزشک معین گردد. برای کاهش عوارض این دارو، ممکن است پزشکتان به شما توصیه نماید دارو را ابتدا از دوزهای پایین آغاز نمایید و میزان آن را به طور تدریجی افزایش دهید.
نکاتی که در رابطه با مصرف قرص دپاکین باید بدانید
- هنگام مصرف دارو فعالیت هایی که به هوشیاری کامل احتیاج دارد را انجام ندهید.
- مصرف این دارو در افراد سالمند، باید با احتیاط صورت گیرد.
- چنانچه به ترکیبات این دارو حساسیت دارید، آن را مصرف نکنید.
- فهرست تمامی داروهایی را که در حال استفاده از آن هستید (چه گیاهی و چه پزشکی)، در اختیار پزشک قرار دهید. ممکن است بعضی از داروها میزان اثربخشی داروهای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند.
- چنانچه با مصرف این دارو دچار تنفس سخت، تورم چهره، لب ها، زبان یا گلو شدید مصرف را قطع و به اورژانس مراجعه کنید. این موارد نشانه حساسیت بدن شما به داروست.
- درباره چگونگی قطع قرص دپاکین، با پزشک مشورت کنید.
- دارو را مطابق با دستور پزشک مصرف نموده و دوز دارو را بدون مشاوره با پزشک خود، تغییر ندهید.
- در صورت داشتن هر گونه حساسیت دارویی، قبل از مصرف این دارو پزشک را در جریان قرار دهید.
- هر گونه علائم جدید مثل تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات وحشت زده، خواب آلودگی، آشفتگی و بی قراری شدید را به پزشک خود اطلاع دهید. شاید احتیاج به تغییر دارو داشته باشید.
- استفاده از قرص دپاکین در دوران بارداری و شیردهی، باید با نظر پزشک صورت گیرد.
- دپاکین تحت هیچ عنوان نباید برای بچه ها زیر دو سال، تجویز گردد.
- در صورتیکه سابقه ابتلا به بیماری های خاصی نظیر بیماری هایی کبد و کلیه، بیماری قلبی، ، ، ، سکته قلبی یا مغزی، تشنج، صرع و و اختلالات ذهنی داشته اید، دارو را زیر نظر پزشک و با احتیاط مصرف کنید.
- مصرف این قرص ممکن است تفکرات خود کشی را در بیمار افزایش دهد. بنابراین حتما این دارو را تحت مراقبت پزشک، مورد استفاده قرار دهید.
- اگر ناراحتی معده دارید، بهتر است این دارو را با غذا میل نمایید.
- در صورتی که مصرف یک وعده از دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری، داروی خود را مصرف کنید. اگر به زمان مصرف بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را رها کنید و به برنامه دارویی خود بازگردید.
- مصرف دارو را به یکباره، قطع نکنید.
- طی درمان با این دارو، الکل مصرف نکنید. مصرف الکل می تواند احتمال بروز عوارض جانبی آن را افزایش دهد.
- افراد مبتلا به به بیماری های کبدی، نباید این دارو را مصرف کنند.
امیدوارم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. درصورتی که تجربه مصرف این دارو را داشته و دیدگاهی در این باره دارید، نظرات خود را در انتهای این صفحه در قسمت ارسال نظر با دیگر خوانندگان مجله خبری به اشتراک بگذارید.
منبع: setare.com