فوت و فن های نگهداری از گل کاغذی کله قندی

به گزارش مجله خبری، از گل کاغذی می توان برای ورودی خانه، روی طاقچه، نرده ها، پوشش زمین استفاده کرد؛ اما گل های مجذوب کننده و رنگی آن باعث شده اند که هواداران زیادی پیدا کند و به یک گیاه آپارتمانی تبدیل گردد.

فوت و فن های نگهداری از گل کاغذی کله قندی

رشد این گیاه زیاد بوده و حدودا 91 سانتی متر در سال رشد می نمایند. گیاه گل کاغذی شاخ و برگ سبز و رنگ های مختلفی دارد که بیشتر مردم آن را با گل اشتباه می گیرند. از این گل ها برای تزئین بالکن و زیباسازی فضا هم استفاده می گردد. گل کاغذی قابلیت تبدیل شدن به بونسای را دارد و برای رشد به نور زیاد و آبیاری میانه نیاز دارد. در ادامه به بیان روش های نگهداری از گل کاغذی کله قندی خواهیم پرداخت.

روش های نگهداری از گل کاغذی کله قندی

نگهداری از گل کاغذی کله قندی مستلزم آگاهی و دانش درمورد یک سری موارد است که باید حتما به آن توجه گردد. برخی گیاه ها در شرایط سخت و خاصی رشد می نمایند. اما نگهداری گل کاغذی سخت نیست و فقط باید به چند نکته اهمیت داده گردد تا گیاه به برترین نحو رشد کند.

  • نور و مکان برای نگهداری از گل کاغذی کله قندی

برای این که این گیاه، گل بیشتری بدهد و شاداب باشد، نیاز به نور کامل یا حداقل 6 ساعت نور مستقیم خورشید در روز دارد. اگر گل کاغذی شما حتی در تابستان هم گل نمی دهد، احتمالا باید گیاه را به مکان نورگیرتری ببرید. اگر در منطقه ای زندگی می کنید که زمستان های سردی دارد، باید این گیاه را با یک پارچه یا پتو بپوشانید تا سرما به آن آسیب نزند و باعث مرگش نگردد.

بهتر است این پوشش گرم چارچوب داشته باشد تا با گیاه مستقیما تماس پیدا نکند. بعلاوه در طول روز این پوشش را کنار بزنید تا نور به گیاه برسد. اگر گل های کاغذی داخل گلدان و خانه نگه داشته شوند، فصل گل دهی کوتاه تری و کمتری دارند.

گلدان را بهتر است در یک پنجره جنوبی قرار دهید یا اگر می توانید گیاه را در تابستان به بیرون از خانه ببرید. باید این را بدانید که گل کاغذی در داخل گلدان، نسبت به گل کاغذی داخل باغچه، بیشتر در معرض سرمازدگی است. بهتر است در فصول سرد، گیاه را به جای گرمی ببرید یا با یک پوشش گرم، گیاه را بپوشانید.

  • آب دهی گیاه

گل کاغذی یک گیاه مقاوم است و می تواند کم آبی را به خوبی مدیریت کند. این گیاه ترجیح می دهد که هر 3 الی 4 هفته یک بار آبیاری گردد. آب دادن خوب در فصل رشد این گیاه یعنی بهار تا تابستان، باعث سالم تر بودن و گل دادن بیشتر این گیاه می گردد.

گیاه گل کاغذی نباید که دائما در خاکی خیس بماند برای همین بهتر است بین نوبت های آب دهی خاک گیاه خشک گردد. هفته ای یک بار خاک گیاه را با انگشت امتحان کنید تا میزان رطوبت را متوجه شوید. اگر 2 سانتی متر بالا خشک بود، یعنی زمان آب دادن به گیاه است.

گیاهی که در زمین کاشته شده را باید سیراب کرد تا خاکش خیس گردد ولی اشباع نگردد. گیاهی هم که در گلدان است را باید تا جایی آب داد که اضافه آن از زیر گلدان خارج گردد. سپس بعد از گذشت 30دقیقه تمام آب خارج شده در سینی زیر گلدان را خالی کنید تا ریشه های گیاه آسیب نبیند.

اگر به این گیاه آب زیاد بدهید، ریشه اش می پوسد. به همین علت خاک گیاه باید خیلی خوب زهکشی شده باشد تا خاک بیش از حد خیس نماند. آب دهی زیاد علاوه بر پوسیدگی ریشه باعث می گردد گیاه، گل کمتری بدهد و بیشتر به فراوری برگ بپردازد.

مطلب پیشنهادی:زمان هرس درختان

  • کوددهی برای نگهداری از گل کاغذی کله قندی

برترین زمان برای کوددهی به گل کاغذی در فصل رشدشان یعنی همان بهار تا تابستان است. به گیاه در زمین کاشته شده کود گرانوله بدهید و به گیاهی که در گلدان کاشته شده است، کود محلول در آب که 2 برابر رقیق شده باشد بدهید. این کار را در اوایل بهار آغاز کنید و تا نیمه های تابستان ادامه دهید.

  • سایز گلدان

ریشه های گیاه گل کاغذی دوست دارد فضای کوچکی داشته باشد و فضاهای بزرگ را دوست ندارد. برای همین ممکن است گاهی این گیاه در گلدان بزرگ به میزان کافی گل ندهد. این گیاه زمانی گل بیشتری می دهد که ریشه هایش کمی در هم تنیده شده باشند. پس بهتر است به فکر گلدانی باشید که خیلی بزرگ نباشد.

  • هرس کردن

هرس کردن یکی از روش های نگهداری از گل کاغذی کله قندی است. هرس کردن گل کاغذی نیازمند دقت و مهارت است. در صورتی که این گیاه به درستی و در زمان مناسب هرس نگردد، وارد یک فاز رویشی خاص می گردد. با آغاز این فاز رویشی خاص، به جای گل بر روی ساقه های آن خار های بلندی می روید. این خار ها یاری می نمایند تا گیاه به سمت نور بچرخد. برای هرس کردن صحیح باید در فصل رشد، ساقه های گیاه را حدود یک سانتی متر هرس کنید تا گل کاغذی به رشد ساقه ها و گل دادن های بیشتر تشویق گردد.

این گیاه به هرس کردن واکنش خوبی نشان می دهد. می توانید ساقه های زیرین این گیاه را قیچی کنید تا انرژی گیاه برای رشد ساقه های بالایی متمرکز گردد. اگر به قصد کوچک تر کردن گیاه می خواهید، هرس کردن را انجام دهید باید صبر کنید تا فصل گل دادن گیاه تمام گردد.

برترین زمان برای این کار اواخر پاییز یا اوایل بهار است، زمانی که سرما و یخبندان تمام شده باشد و هنوز گیاه شکوفه ای نداشته باشد. حتما ابزار هرس کردن خود را قبل و بعد از هرس کردن با الکل ضدعفونی کنید تا به گیاهان، بیماری منتقل نکنید.

  • دوره استراحت مناسب برای نگهداری از گل کاغذی کله قندی

گل کاغذی برای این که در تابستان سرحال باشد، به یک دوره استراحت نیاز دارد. این دوره استراحت به صورت طبیعی در زمستان و زمانی که دما پایین تر و شب طولانی تر است، رخ می دهد. اگر قرار است گلدان این گیاه را در زمستان جا به جا کنید و به داخل خانه بیاورید.

سپس مکانی را در نظر بگیرید که کمی سرد و تاریک باشد تا گیاه بتواند برای استراحت در این فصل خودش را آماده کند. بسیاری از گونه های گل کاغذی به داشتن خار های تیز معروف هستند. بنابراین بهتر است در زمان انتقال یا تماس با این گیاه، از دستکش های استاندارد بهره ببرید. بعلاوه اگر این گیاه را در کنار محل های عبور می کارید، تابلوی هشدار های لازم را در همان حوالی نصب کنید.

  • آفات

شته ها در اوایل بهار ممکن است به گیاه گل کاغذی کله قندی حمله نمایند. برترین راه برای مبارزه با شته ها تمیز کردن آن ها با آب است. کرم های ابریشم هم ممکن است به این گیاه صدمه بزنند. رنگ این کرم ها سبز، قهوه ای یا سبز-زرد هست و میزان بسیار کوچکی دارند. آن ها شبانه به برگ های گل کاغذی حمله ور می شوند و آن ها را می خورند.

مطلب پیشنهادی: آموزش هرس کردن ریشه گیاه آپارتمانی

  • کاشت مجدد

گیاه را بهتر است اصلا از خاک بیرون نیاورید و به جای دیگری منتقل نکنید. این گیاه چندان مایل نیست که ریشه هایش دست کاری گردد. اگر قصد دارید گیاه را جای دیگری ببرید، بهتر است گیاه جدیدی خریداری کنید؛ ولی اگر مجبور هستید که گیاه را انتقال دهید، باید با تمام صبر و حوصله ای که دارید دست به کار شوید. چون گل کاغذی ریشه های حساسی دارد.

  • کاشت در گلدان

گل کاغذی در گلدان هم بسیار خوب عمل می نماید. البته ما به شما توصیه می کنیم که گونه ای از این گیاه را برگزینید که رشد کمتری دارد. نوع بلندتر این گیاه، به یک گلدان بزرگ نیاز دارد تا بتواند ریشه هایش را در آن جا دهد.

  • تکیه گاه برای نگهداری از گل کاغذی کله قندی

هرچقدر که گیاه گل کاغذی رشد کند، نیازش به یک تکیه گاه بیشتر می گردد. این گیاه به صورت اتوماتیک نمی تواند به جایی بچسبد یا پیچ بخورد. به همین علت هم نیاز به یاری دارد. از دیوار، نرده، بست های پلاستیکی و درختان دیگر می توان برای تکیه گاه این گیاه استفاده کرد. از ساقه گیاه هم می توان به عنوان تکیه گاه برای نگهداری از گل کاغذی کله قندی استفاده کرد.

تکثیر گل کاغذی کله قندی

گل کاغذی می تواند از 2 طریق تکثیر گردد که در ادامه شرح می دهیم.

  • تکثیر از راه قلمه زدن

تکثیر گیاه به وسیله قلمه زدن، ساده ترین روش تکثیر است. این کار را می توان در هر زمان از سال انجام داد. برای بریدن ساقه باید سراغ قسمت نرم چوب بروید. قسمت نرم چوب، قسمتی از گیاه است که به تازگی جوانه نزده ولی خیلی سفت هم نشده است. ساقه ای با مشخصات گفته شده انتخاب کنید و تقریبا 10 تا 15 سانتی متر از آن را برش بزنید.

طوری که حداقل 4 یا 6 گره روی آن باشد. گره یک بخش از ساقه است که ساقه دیگر روی آن می رویند و شکوفه ها از آن جا ظاهر می شوند. ساقه بریده شده را می توانید در یک هورمون ریشه بگذارید که البته این یک عمل اختیاری است. تمام برگ ها را از روی شاخه پاک کنید و به شکل ایستاده در ترکیبی مساوی از پرلیت و پوده قرار دهید.

ساقه حدود 3 الی 5 سانتی متر در ترکیب گفته شده فرو برده و جایش را محکم کنید. سپس محیط گلدان را تا جای ممکن گرم نگه دارید و به آن آب بدهید تا مرطوب بماند ولی خیلی هم خیس نگردد. بعد از چندین ماه، قلمه شما ریشه می دهد و شما گل کاغذی جدیدی خواهید داشت.

  • تکثیر به وسیله بذر

تکثیر گل کاغذی به وسیله بذر گیاه یک روش غیرمعمول ولی شدنی است. در پاییز گیاه شما بذرهایی را در مرکز گل های سفید کوچک خود و در غلافی درست می نماید. ما نیز برای انجام عمل تکثیر به آن نیاز داریم. این غلاف را از گیاه جدا نموده و آن ها را خشک کنید.

سپس می توانید بذرهای گیاه را از آن خارج کنید. این بذرها را می توان در هر زمان از سال کاشت ولی به این شرط که محیط گرمی را برایشان فراهم کنید. بذرها برای جوانه زدن، عجله چندانی ندارند و ممکن است کارشان یک ماه یا حتی بیشتر نیز به طول بی انجامد؛ بنابراین شکیبا باشید!

برترین خاک برای گل کاغذی چیست؟

شما می توانید از خاک های سبکی که در بازار موجود هستند، بهره ببرید. یا مثلا ترکیب خاک برگ، پیت ماس و پرلیت و میزان کمی هم خاک باغچه و ماسه به کار ببرید. از ویژگی های خاک می توان به سبک بودن، زهکشی بالا و درصورت امکان اسیدی بودن باشد.

گل کاغذی در خاک قلیایی به خوبی گل نمی دهد. بنابراین باید برایش خاک اسیدی با ph بین 5.5 الی 6.0 فراهم کنید تا هم میزان جذب مواد مغذی بالا برود و هم گلدهی گل بیشتر گردد.

برترین زمان تعویض گلدان و سایز آن چقدر است؟

برای تعویض گلدان اصلا عجله نکنید! اگر دوست دارید که گیاه شما به گل بنشیند، باید ریشه های گیاه به قدر کافی رشد نموده و گلدان را کاملا پر نمایند. بنابراین زمانی که ریشه از زیر گلدان خارج شد، همان موقع برترین زمان برای تعویض گلدان است.

این تعویض را بهتر است در فصل بهار و پیش از رشد گیاه انجام دهید. دقت کنید که گلدان را فقط یک سایز بزرگ تر عوض کنید تا گل دهی گیاه به تعویق نیفتد.

بیشتر بخوانید: آموزش تکثیر گل کاغذی

نتیجه گیری

همان طور که گفتیم گل کاغذی در حالت طبیعی متعلق به فضای بیرون از خانه است و از آن برای تزئین درب ورودی استفاده می نمایند. اما وجود رنگ های گوناگون و مجذوب کننده آن باعث شده است که این گل طرفدارای زیادی پیدا نموده و به خانه راه پیدا کند. نگهداری از گل کاغذی کله قندی کار چندان سختی نیست اما قطعا به توجه و مراقبت نیاز دارد؛ بنابراین در هر مرحله از رشد این گل باید اقدامات کافی و لازم را انجام دهید تا گیاه به برترین و زیباترین شکل رشد کند. امیدواریم که این مقاله مفید واقع شده باشد.

منبع: آچاره

به "فوت و فن های نگهداری از گل کاغذی کله قندی" امتیاز دهید

1 کاربر به "فوت و فن های نگهداری از گل کاغذی کله قندی" امتیاز داده است | 4 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت و فن های نگهداری از گل کاغذی کله قندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید