طرز تهیه خورش پیچاق قیمه مجلسی اردبیل

به گزارش مجله خبری، طرز تهیه خورش پیچاق قیمه مجلسی اردبیل و ترکیب ادویه مخصوص این غذا را در گزارش زیر بخوانید.

طرز تهیه خورش پیچاق قیمه مجلسی اردبیل

به گزارش، پیچاق قیمه از جمله خورش های مشهور استان اردبیل و البته مشهورترین غذای نذری اردبیلی ها در ایام محرم و ماه رمضان است. این غذای خوشمزه که به خورش بادام آذری هم مشهور است با برنج سرو می گردد و به جز غذای نذری برای طبخ در تمام ایام سال گزینه مناسبی است.

مواد لازم برای 8 نفر

گوشت گوسفندی راسته یا قلوه گاه: 700 گرم

پیاز: 4 عدد متوسط

خلال بادام: 1/3 پیمانه

زعفران دم نموده غلیظ: 5 قاشق غذاخوری

تخم مرغ: 8 عدد (به تعداد نفرات)

کره: 60 گرم

ادویه خورشی: به میزان دلخواه

ترکیب ادویه خورشی شامل پودر کاری، دارچین، فلفل سیاه و قرمز، زردچوبه و هل ساییده شده است.

نمک: به میزان دلخواه

آب جوش: 3 لیوان

این مقدار مواد برای 8 نفر است. اگر فصد تهیه این غذا برای نفرات بیشتر را برای مراسم مهمانی یا نذری را دارید مقدار مواد را به نسبت چند برابر کنید.

برای درست کردن خورش پیچاق قیمه مجلسی اردبیل ابتدا خلال بادام را به مدت دو یا سه ساعت در آب یا در صورت دلخواه گلاب خیس کنید. گوشت را به صورت قیمه ای یا همان تکه های خورشتی خرد کنید. پیاز ها را خلالی و نازک خرد کنید و در کره یا روغن حیوانی (اگر طعم کره و روغن حیوانی را دوست ندارید روغن مایع بهره ببرید) تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. حالا تکه های گوشت را اضافه کنید. کمی تفت دهید. ادویه خورشتی را هم اضافه کنید و خوب تفت دهید تا طعم خامی ادویه گرفته گردد. نمک را آخر سر اضافه کنید تا گوشت سفت نگردد و زود پخته گردد.

سپس دو یا سه لیوان آب جوش (به حدی که آب روی گوشت ها را بپوشاند) روی گوشت بریزید و صبر کنید تا روی شعله ملایم گاز پخته شوند. در این فاصله خلال بادام ها را در کره کمی تفت دهید. در 30 دقیقه خاتمهی پخت خلال بادام و زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید خورش خوب جا بیفتد و کم آب گردد.

وقتی خورش پخت نمک آن را اندازه کنید. در خاتمه پخت خورش تخم مرغ ها را یکی یکی روی خورش بشکنید و درب خورش را بگذارید تا خودشان را خوب بگیرند (اگر این روش را نمی پسندید کمی قبل از سرو خورش تخم مرغ ها را جداگانه نیمرو کنید و سپس روی خورش برای هر نفر یک عدد تخم مرغ نیمرو بگذارید). در خاتمه روی خورش را با پیاز داغ خلالی سرخ شده مجلسی (اختیاری) تزیین و روی تخم مرغ ها را با مقداری زعفران دم نموده تزیین کنید. خورش قیمه پیچاق را با برنج زعفرانی سرو کنید. موقع سرو خورش باید برای هر نفر یک تخم مرغ روی خورش کنار بگذارید.

منبع: مجله کوروش

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "طرز تهیه خورش پیچاق قیمه مجلسی اردبیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش پیچاق قیمه مجلسی اردبیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید