شناخت جاذبه هایی که ایران را بهشت گردشگری نموده است
به گزارش مجله خبری، کشور عزیرمان ایران، یکی از کهن ترین کشورهای دنیا است که از فرهنگی غنی و تمدنی با شکوه برخوردار است. ایران به علت واقع شدن در جغرافیایی خاص از تنوع آب و هوایی مشهوری برخوردار است. در کنار این مسائل جاذبه های تاریخی و طبیعی زیادی در ایران وجود دارد که هر بازدیدکننده ای را سر ذوق می آورد. اما به دلایلی این بهشت گردشگری جایگاه درخوری را نتوانسته است در صنعت گردشگری کسب نماید. شاید بتوان علت اصلی این موضوع را عدم شناخت و آگاهی کامل نسبت به این کشور پر جاذبه بدانیم. دومین علت این مهجور ماندن را می توان ایران هراسی دانست. ترسی که ابر قدرت ها در میان مردم جوامع خود ایجاد نموده اند. هر چند که بعد از توافق هسته ای، این حصار نامرئی در اطراف گردشگری ایران شکسته شد و حضور گردشگران خارجی در کشورمان تغییر چشم گیری پیدا کرد اما هنوز هم با جایگاه اصلی خود فاصله ای فاحش دارد. در میان گردشگرانی که راهی کشورمان شده اند هر قشری را می توان دید. از روزنامه نگاران به نام گرفته تا گردشگرانی که دستی بر قلم دارند و سفرنامه می نویسند. از خبرنگاران شبکه های معروف دنیای تا بازنشستگانی که در پی تجربه کردن محیط هایی نو هستند. این تنوع قشری در لابه لای منطقه ها دیدنی ایران سبب شده است که ایران هم چون نگینی درخشان نگاه ها را به سوی خود جلب کند. هر چند که جای جای ایران دارای جاذبه هایی بی نظیر است، اما بعضی از جاهای دیدنی ایران برای مسافرت مجذوب کننده تر است. پس با ما در مجله گردشگری خبرنگاران همراه باشید برای معرفی چندتا از برترین جاذبه های گردشگری ایران...
علت اولیه سفر توریستان خارجی به کشور ایران
شاید بتوان به جرات گفت که نخستین عاملی که توریستان را به ایران می کشاند، فرهنگ غنی و متنوعی ایست که در وجب به وجب این خاک و سرزمین جریان دارد. این فرهنگ غنی در سنگ تراشیده های تخت جشمید، کتیبه های بیستون و کاشی کاری های اسلامی به وضوح قابل رویت است. نوزده اثر از منطقه ها تماشای ایران به ثبت میراث دنیای یونسکو رسیده است. از برترین جاذبه های توریستی ایران که بگذریم، ایران پر است از مکان های دنجی که احتیاج به شناخت و کاووش دارد. می توان به مکان هایی رفت که چهچه بلبلان سرو غذای اصیل ایرانی را دلچسب تر می سازد. همین مکان های خاص و بی نظیر است که ایران را در توریستی شاخص تر ساخته است. حال کنار این جاذبه ها مناسبت های مخصوص کشور ایران را نیز مجسم کنید. این مناسبت ها که حال و هوایی متفاوت را در سراسر کشور منعکس می نماید، برای بیشتر توریستان خاص و شگفت آور است. از جملۀ این مناسبت ها می توان به جشن نوروز اشاره نمود. دومین مراسمی که برای توریستان جالب توجه است، آیین های کهن شب یلدا است. اما جشن ملی میهنی 22 بهمن (11 فوریه) نیز برای گرشگرانی که نسبت به ایران شناختی نسبی دارند جالب است. این جشن که به عنوان هویت فعلی ایران شناخته می شود، توریستان را به خوبی با روحیۀ آزادی خواه ملت ایران آشنا می سازد.
در ایران توریستان خارجی این فرصت را نیز دارند که علاوه بر تورهایی که در آن ها عضویت دارند در تورهای یک روزۀ داخلی نیز ثبت نام نمایند و به بازدید از مکان هایی بروند که کمتر برای توریستان خارجی و تورهای بین المللی شناخته شده است. همین حس کنجکاوی سبب شده است که بیشترا توریستان لذت تورهای یک روزه را بچشند و به راحتی آن را از دست ندهند و به بازدید از جاذبه هایی بروند که هیچگاه از خاطرشان پاک نمی شود.
معرفی برترین جاذبه های توریستی ایران که برای توریستان خارجی مجذوب کننده تر است
همان طور که پیش تر نیز اشاره شد بعضی از منطقه ها تماشای ایران بیش از جاذبه های دیگر برای توریستان جالب توجه است. قصد داریم که در ادامه به معرفی برترین جاذبه های توریستی ایران، بهشت توریستی دنیا، بپردازیم.
شیراز و ارگ با شکوه کریم خان
در دل شهر تاریخی شیراز که در دوره سلطنت زندیه مرکز کشورمان نیز بوده است، ارگی قد علم نموده است که مقرّ حکومت کریم خان زند و سایر پادشاهان زندیه بوده است. این ارگ که از نظر معماری بسیار خاص و بی مانند است، در طول سالهای 1154 تا 1155 هجری شمسی (1766 میلادی تا 1766 میلادی) بنا گشته است. دیواره های بیرونی این ارگ، کاملاً سبکی ایرانی دارد و مملؤ است از نقاشی ها و مینیاتورهای زیبایی است که چشم ها را به خود خیره می سازد. داخل ارگ نیز آکنده از درختان مرکباتی با قدمت چند ده ساله می باشد. علاوه بر محوطه سرسبز ارگ، حمام ها و بخش های مسکونی نیز در این عمارت به چشم می خورد. از طرفی مقدار روشنایی قابل توجه ارگ، بسیار حرفه ای و مهندسی شده می باشد به نحوی که در طول روز احتیاجی به هیچ نور کمکی برای روشن کردن بخش مسکونی و حمام ها وجود ندارد. این جاذبۀ تاریخی یکی از برترین جاذبه های توریستی ایران است که چون آهنربا توریستان را به سوی خود می کشاند. به شیراز به یکی از جاهای تماشای ایران برای مسافرت و توریستی سفر کنید و خاطره ها ثبت کنید.
نماد مرکز کشور ایران، برج آزادی تهران
این برج که در سال 1349 هجری شمسی(1971 میلادی) به همت مهندسان ایرانی علی الخصوص حسین امانت بنا شده است، در سراسر دنیا به عنوان نماد مرکز کشور ایران شناخته می شود. اگر چه در مرکز ایران، شهر تهران از زیباترین جاهای تماشای ایران برای مسافرت، برجی بلندتر و مدرن تر چون برج میلاد نیز در سال 1387 هجری شمسی (2009 میلادی) بنا شده است اما همچنان این برج آزادی است که تداعی نماینده ایران و تهران است. این جاذبه معماری در گوشه گوشه حافظه تاریخی ایران جای دارد و به نوعی نماد ملی نیز شناخته می شود. در کنار همۀ این ویژگی ها، نمی توان از معماری ایرانی این بنا به راحتی بگذریم. شاید به همین دلیل است که هر توریستی که قدم بر خاک ایران می گذارد و در خیابان های تهران و زیباترین منطقه ها تماشای ایران گشت و گذار می نماید با تماشا برج آزادی به وجد می آید و سعی می نماید با لنز های مخصوصی که تصاویر را کشیده تر نشان می دهند Fish Eye تصویری از این برج ثبت و نگهداری نمایند.
عالی قاپو، جاذبه ای بی نظیر در دل نصف دنیا، اصفهان
در دیار نصف دنیا، در ضلع غربی میدان تاریخی نقش دنیا، عمارتی زیبا و چشم نواز واقع شده است که جزو شاخص ترین منطقه ها تماشای ایران می باشد و در فهرست میراث دنیای یونسکو نیز جای دارد. عالی قاپو همان عمارتی است که درباره اش سخن می گوییم. این عمارت که در زمان پادشاهی شاه عباس اول و در قرن شانزدهم الی هفدهم میلادی (از سال 978 هجری قمری تا 1038) بنا شده است همان مکانی است که نشان دهنده ظرافتی است که در اوج قدرت صفویه در میان هنرمندان این سلسله رایج بوده است. معنای این عمارت ورودی بزرگ است و در شش طبقه بنا شده است و دارای یک تالار موسیقی به رنگ قرمز می باشد و پر است از تزئینات خاصی که سبب می شود پژواک صدا بر دل و جان مخاطب بنشیند. این عمارت را می توان از برترین جاهای تماشای ایران برای مسافرت دانست برای ثبت عکس هایی بی نظیر. مکانی که پر است از گچ بری های بی مثال که هر بیننده ای را میخکوب می نماید. اگر شما هم ذوق عکاسی داشته باشید به خوبی می دانید که برای ثبت این همه زیبایی به صورت یک جا یک لنز عریض احتیاج است تا چیزی از قلم نیفتد.
خانه بروجردی ها در شهر کاشان
این خانه از منطقه ها تماشای ایران که متعلق به یکی از تاجران فرش می باشد در سال 1292 هجری قمری (قرن نوزدهم میلادی) پایه ریزی شده است و امروزه به عنوان دفتر سازمان میراث فرهنگی شهر کاشان به حیات خود ادامه می دهد. گرچه این محیط حالتی سازمانی به خود گرفته است اما توریستان از سراسر دنیا این فرصت را دارند که در پستو های این خانه قدم بزنند و از معماری چشم نواز و نقاشی های زیبا و گچ کاری های خاص آن لذت ببرید. نقاشی هایی که هنر دست هنرمندانی بزرگ نظیر کمال الملک است و به قرن سیزدهم و چهاردهم هجری شمسی(نوزدهم میلادی) باز می شود. محال است که کسی رهسپار شهر کاشان شود و در کنار جاذبه های طبیعی و فرهنگی بی نظیر این شهر خانۀ بروجردی ها را فراموش کند.
باداب سورت، جاذبه ای طبیعی به زلالی چشمه سار
از روی نقشه جغرافیایی که بخواهید باداب سورت را بیابید، باید قسمت های شمالی کشور ایران را آنالیز کنید. در میان کوه های ناحیۀ شمالی کشورمان، این چشمه آب معدنی جریان دارد. چشمه که در نزدیکی روستای ارست واقع شده است، سرشار از املاح معدنی نیز سولفور و نمک می باشد. هر چند که این چشمه از نظر پزشکی و طبیعی دارای اهمیت می باشد اما آن چیز که باداب سورت را شاخص ساخته است انعکاس آسمان آبی است که شوق زندگی را به بازتماشامایندگان اش می دهد و همراه با جریانش بر روی زمین، امید را در رگ های همنشینان خود می دواند. اگر چه به علت بی مهری های اخیر نسبت به این چشمه، حال و روز آن چندان مساعد نیست و احتیاج به توجه و رسیدگی بیشتر است اما باداب سورت همچنان هم تماشای و بکر است. می شود دمی مهمان این همه زلالی شد و از زندگی ماشینی فاصله گرفت. اگر فقط عزمی برای ملاقات این جاذبه وجود داشته باشد.
بازدید از هنری که سند اعتبار ایران است؛ کارگاه فرش بافی شیراز
می شود با قدم گذاشتن به جای جای ایران، شناخت، آن فرهنگ و هنری را که سند قدمت و شکوه ایران را امضا می نماید. یکی از این مکان ها کارگاه های فرش بافی ایرانی است. این کارگاه ها که محل پملاقات شدن قدیمی ترین و با اهمیت ترین صنعت دستی ایران است، همه ساله مقدار کسانی است که در پی ریشه های اصلی ایرانی در ریشه های قالی ها و فرش های ایرانی می گردند. یکی از خواستگاه های این هنر شهر شیراز است که در زمینه بازسازی و بافت فرش فارسی ید طولایی دارد. کارگاه هایی که گویی زندگی بدون وقفه و با ریتمی شاد در ان جریان دارد. این مکان می تواند هر توریست خارجی را به خود جلب کند.
منبع: همگردی