ثبت شرکت گردشگری
به گزارش مجله خبری، گردشگری در چند دهه اخیر تبدیل به یک صنعت پردرآمد شده که در حوزه های مختلفی اجرا می گردد. از همین رو شرکت های زیادی در بخش های مختلف این صنعت فعالیت می نمایند.
از سوی دیگر تقاضای زیاد برای دریافت خدمات گردشگری هم به رشد این صنعت یاری زیادی می نماید. برگزاری تورهای مسافرتی، فروش بلیط هواپیمایی، برگزاری تورهای زیارتی- سیاحتی، برگزاری تورهای گردشگری سلامت و… بخشی از فعالیت هایی هستند که در حوزه گردشگری انجام می شوند. ثبت شرکت گردشگری علاوه بر سودآوری فراوان برای این شرکت ها، می تواند به رونق هرچه بیشتر گردشگری در ایران یاری کند. از این همین رو آشنایی با نحوه ثبت شرکت گردشگری برای اشخاصی که قصد فعالیت در این زمینه را دارند، خالی از لطف نیست.
انواع شرکت گردشگری
حوزه گردشگری از جمله موضوعات پرطرفدار برای تاسیس شرکت است. اگر قصد این نوع شرکت را دارید، پیش از هر کاری باید مجوز دریافت کنید. سپس شرکت خود را ثبت کنید. این مجوز با توجه به نوع فعالیت شما فرق دارد. رایج ترین موضوعات برای ثبت شرکت گردشگری را می توان در این تقسیم بندی، بیان کرد:
- آژانس های مسافرتی و فروش بلیط قطار و هواپیما
- تورهای گردشگری و مسافرتی
- تورهای زیارتی و سیاحتی
- تورهای گردشگری سلامت
ثبت یار فرآیند ثبت شرکت شما را پس از دریافت مجوز، به صورت غیرحضوری انجام می دهد.
چگونه شرکت گردشگری ثبت کنیم؟
برای فعالیت در قالب شرکت، گردشگری حوزه ای است که برای فعالیت خود انتخاب می کنید. در واقع شما پس از معین کردن حوزه فعالیت خود (مثلا آژانس مسافرتی) باید مجوزهای لازم را دریافت کنید. سپس شرکت خود را در یکی از قالب های شرکت های تجاری ثبت کنید.
گردشگری به عنوان موضوع فعالیت شما قرار می گیرد و ضروری است به صورت جزئی معین کنید که در چه زمینه هایی فعالیت خواهید کرد.
دریافت مجوزهای گردشگری
هر بخش از گردشگری، احتیاج به مجوز مختص به خود را دارد. این مجوزها به عناوین خاصی شناخته می شوند:
مجوز بند الف- این مجوز مربوط به آژانس های مسافرتی و فروش بلیط هوایی و مرجع صدور آن سازمان هواپیمایی کشور است.
مجوز بند ب- این نوع مجوز برای برگزاری تورهای مسافرتی است که از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صادر می گردد.
مجوز های زیارتی- سیاحتی - شرکت هایی که تورهای زیارتی برگزار می نمایند احتیاجمند اخذ دو مجوز از سازمان حج و زیارت و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هستند.
مجوز های تورهای سلامت- شرکت هایی که در حوزه سلامت و امور درمانی، تور برگزار می نمایند، احتیاج به اخذ سه مجوز دارند، این مجوزها از سوی وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، وزارت میراث فرهنگی و بعلاوه وزارت امور خارجه، صادر می شوند.
چه نوع شرکتی را انتخاب کنیم؟
برای ثبت شرکت گردشگری می توانید قالب های مختلفی از شرکت های تجاری را انتخاب کنید؛ اما برترین قالب ها برای ثبت شرکت گردشگری، شرکت با مسئولیت محدود و شرکت سهامی خاص است. این دو شرکت به علت داشتن مزایای فراوان بیشترین تعداد شرکت های ثبت شده را به خود اختصاص داده اند.
شرایط ثبت شرکت گردشگری
با انتخاب قالب مورد نظر برای ثبت شرکت، باید فرآیند آن را طی کنید. در این فرآیند ابتدا باید با شرایط و پیش احتیاجهای ثبت شرکت آشنا شوید. اولین قدمی که باید بردارید، دریافت مجوز فعالیت است. گام های بعدی هم هر کدام مراحل ثبت شرکت گردشگری شما را تکمیل خواهد نمود:
- انتخاب شریک- هیچ شرکتی را به صورت تک نفره نمی توانید ثبت کنید؛ برای شرکت با مسئولیت محدود احتیاج به 2 شریک و برای شرکت سهامی خاص احتیاج به 3 شریک است.
- داشتن سرمایه- هر دو شرکت سهامی خاص و با مسئولیت محدود را می توان 1,000,000 ریال سرمایه نقدی تاسیس کرد.
- انتخاب نام- شرکت گردشگری شما، یک شخصیت مستقل دارد، در نتیجه احتیاج به یک نام اختصاصی برای خود دارد. این نام نباید تکراری باشد. قبلا تاسیس شرکت می توانید نام های مورد نظر خود را استعلام بگیرید.
- تدوین اساسنامه- سند شرکت شما، اساسنامه است که تمامی جزئیات شرکت مثل نحوه اداره آن و نحوه تقسیم سود و زیان و… در آن معین شده است.
- معرفی مدیر فنی- در موسسه گردشگری، این شخص باید شرایطی مثل سابقه کار مرتبط و حداقل 25 سال سن داشته و به زبان انگلیسی یا یکی از زبان های خارجی مسلط باشد.
- معرفی محل فعالیت- این محل باید دارای سند اداری یا تجاری، بعلاوه حداقل مساحت آن 80 متر و قابل دسترسی و دید عموم باشد.
- ارائه ضمانت نامه بانکی- این ضمانت نامه در وجه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ارائه خواهد شد.
روش های ثبت شرکت گردشگری
پس از اینکه تصمیم به ثبت شرکت گردشگری گرفتید؛ دو روش برای ثبت پیش روی شماست:
- ثبت به وسیله سامانه اداره ثبت شرکت ها
- ثبت به وسیله خدمات فیزیکی پنجره واحد کسب و کار
هر دو روش به یک نتیجه می رسد و می توانید شرکت خود را ثبت کنید. اما باید ببینید کدام جهت برای شما مناسب تر است. سامانه اداره ثبت شرکت ها تمامی مراحل ثبت را به صورت غیرحضوری انجام می دهد. به این معنی که شما به جز یک بار (برای دریافت آگهی ثبتی) احتیاج به مراجعه به این اداره نخواهید داشت. در صورتی که خدمات پنجره واحد، به صورت کاملا حضوری فرآیند ثبت شرکت را پیش می برد و در هر مرحله باید کارهای خود را در باجه های مختلف انجام دهید.
اما ثبت شرکت به وسیله سامانه، حدود 15 روز کاری زمان می برد. در حالی که در خدمات پنجره واحد فیزیکی کسب و کار این مراحل در 4 الی 5 روز کاری انجام می گردد.
منبع: توریسم آنلاین