الیت و دلیر؛ روستاهایی ییلاقی و چشم نواز در چالوس
به گزارش مجله خبری، الیت و دلیر روستاهایی زیبا در میان کوهستان های بخش مرزن آباد چالوس در استان مازندران که 2000 متر از سطح دریا بالاترند و در دشتی هموار در میان دو کوه قرار گرفته اند. در دوردست دامنه شرقی علم کوه، روستاهایی قرار دارند که چشم انداز آنها شما را به یاد کارت پستال ها می اندازد. مسیر رسیدن به این منطقه راهی آشناست، جاده چالوس.
این روستاها در دره ای پر آب قرار گرفته اند. پوشش گیاهی پایین دست منطقه جنگلی است و هر چه به سمت ارتفاعات بالا می رویم پوشش مرتعی افزایش می یابد. الیت و دلیر از آن دست منطقه های هستند که هر طبیعت گردی را به خود جذب می نمایند. طبیعت اینجا بکر و زیبا و آب و هوایش بی نظیر و منحصر به فرد است. منظره ها این منطقه را باید ساعت ها دیدن کرد و در آرامش آن غرق شد.
از جمله جاذبه های گردشگری روستای الیت می توان به گسل تنگا تنگه، تنور دیو، چشمه اسبه اُ، زیارتگاه های حضرت احمد رضا و حضرت زینب رضا، درختان تنومند ون و کهنسال،غار گرس جار اشاره کرد، که همواره مورد توجه گردشگران بوده اند. بعلاوه روستا دارای چشمه های متعددی نظیر قلقل چشمه، سیا چشمان، سوزناک چشمه، اسپرو چشمه، چتی چشمه، لان چشمه، مالا کیله و …. می باشد. این چشمه ها زیبایی الیت را مضاعف کرده اند و به آن صفای چشمگیری بخشیده اند.
روستای دلیر دارای چند کوه معروف به نام های: لشکرک و کَکی کُت و کاتیلو و نرگیس کَش و … است و دره بسیار ژرف و عمیقی به نام پِل او (در زبان گیلکی به معنای اب قدرت مند و فیل مانند است) و یکی از جنگل های زیبا و دلنشین این روستا جینگاگ جینگاگ هست.
برترین زمان سفر
همواره برترین زمان سفر به منطقه ها ییلاقی فصل گرم سال است. اگر می خواهید خنکی بهاری ییلاق الیت و دلیر را تجربه کنید، اواسط بهار تا اواخر تابستان زمان مناسبی برای سفر به این روستاهاست. در نیمه دوم سال، پاییز در این منطقه سنگ تمام می گذارد و زیبایی مسیر جاده چالوس با حرکت به سمت این روستاها کامل می شود. در سفر در فصل سرد به این منطقه احتمالا دورنمای برف پاییزی را روی قله های علم کوه در زیر درخشش نور آفتاب ملایم خواهید دید.
وجود منظره جلگه ای و شیب تند مشرف به دریا در روستای الیت و نیز کوهپایه های منتهی به جنگل ِآن، صحنه ای بی نظیر به آن بخشیده است، که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند. وجود رودخانه و مراتع سرسبز و نیز فرآورده های کشاورزی و دامداری آن منجر به جلب توجه گردشگران شده است و هر ساله بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی را به خود فرا می خواند.
دسترسی
مناسب ترین مسیر دسترسی به این روستا از جاده اصلی تهران و طی 42 کیلومتر است. پس از گذر از رستوران همسفر، در جهت راست جاده ای فرعی وجود دارد که تابلوی آن مسیری کوهستانی را نشان می دهد. (اگر از مسیر تهران به چالوس در حال حرکت هستید، از خروجی کرج، ابتدای جاده چالوس تا تقاطع ذکر شده حدود 112 کیلومتر فاصله وجود دارد.). طول مسیر از ابتدای این جاده فرعی تا مرکز روستا حدود 20 کیلومتر می باشد.
پس از عبور از پلی به نام واسپول و شیبی تند به تقاطعی برخورد می نمایید. در جهت چپ جاده، راهی فرعی قرار گرفته است که به روستاهای پلاکو، چار باغ، انگوران و …. منتهی می شود. در جهت راست جاده نیز روستایی کوچک با نام دزماکوتی که دارای منظرهی بی نظیر است، قرار گرفته است.
با عبور از روستای دزماکوتی، جاده منتهی به منطقه جنگلی زیبایی می شود. در این لحظه می توان جنگلی زیبا را با منظرهی بی نظیر مشاهده نمود، که صحنه ای رویایی را در اذهان تداعی می کند. این جنگلها در طی مسیر تا خود روستای الیت ادامه دارند. پس از طی مسافتی حدود 17 کیلومتر به ولیر دره رسیده، که اینجا دقیقا ابتدای حوزه مسکونی روستای الیت به شمار می آید.
منبع: گردشبان