چرخ اقتصاد گردشگری گیلان از حرکت مورد انتظار باز ایستاده است

به گزارش مجله خبری، ایرنا/ براساس آخرین خبرهای بدست رسیده، چرخ اقتصاد گردشگری گیلان از حرکت مورد انتظار باز ایستاده است.

چرخ اقتصاد گردشگری گیلان از حرکت مورد انتظار باز ایستاده است

گیلان با ترکیب زیبایی های طبیعی و تاریخی یکی از مقاصد پرطرفدار جهانگردان در تمام فصول سال است، جهانگردی بخش جدایی ناپذیر اقتصاد مردم سرزمین باران است؛ باران، شالی، تاریخ و طبیعت انگیزه سفر می آفرینند اما کرونا و محدودیت های الزامی اش ضربه ای ناخوش بر پیکره این صنعت وارد کرد بطوریکه اندازه خسارت آن به جهانگردی استان از ابتدای شیوع ویروس و تعطیلی مجموعه های جهانگردی بعلت محدودیت های پروتکل های بهداشتی بیش از 2 هزار و 93 میلیارد تومان برآورد شده که 625 میلیارد و 510 میلیون تومان آن مربوط به 6 ماهه نخست سال جاری است.

اما زخم جهانگردی گیلان را مسائل کهنه دیگری نیز امروز عمیق تر کرد که در صورت توجه و برطرف آنها این صنعت می تواند به جایگاه واقعی اش نزدیکتر گردد.

مسائل جهانگردی عدیده است

مدیرعامل جامعه هتلداران گیلان مسائل حوزه جهانگردی گیلان را عدیده توصیف کرد و گفت: برخی از مسائل این حوزه مربوط به دولت، برخی اقتصادی و در ارتباط با صاحبان سرمایه و بخشی دیگر فرهنگی و مرتبط با فرهنگ سفر جهانگردان و مردم است.

جواد عباسی پیرامون اینکه چرخ اقتصاد جهانگردی گیلان از حرکت مورد انتظار باز ایستاده است، اضافه کرد: آنچه مربوط به دولت است را میتوان در قوانین پراکنده ای دید که گاه با هدف حمایت از فراوری یا صنعت جهانگردی تدوین شده است اما همدیگر را نقض می نمایند و همین تناقض قوانین موجب می گردد تا حقوق فراورینمایندگان و صاحبان سرمایه تامین نگردد.

وی ادامه داد: برای مثال در مبحث کرونا، اقتصادیات، بیمه قبوض آب و برق هیچکدام از مصوبات که بتواند در عمل حمایتگر فعالان حوزه جهانگردی باشد و این ورشکستگی دوران کرونا را جبران کند کارساز نبوده است.

عباسی اضافه کرد: قوانین موجود قوانینی نیست که از این صنعت حمایت کند؛ مثلا هنوز قانون نظام جهانگردی نداریم. نظام صنفی، کشاورزی، قانون نظام مهندسی داریم اما قانون نظام جهانگردی نداریم؛ گیلان در بحث آموزش جهانگردی ضعیف است، طرح های توسعه ای وجود ندارد، اگر قرار است که برای این صنعت انسان محور کاری کنیم پس احتیاج است در حوزه آموزش سرمایه گذاری گردد.

بهره برداری از برترین زیرساخت ها بدون سرمایه انسانی بی فایده است

مدیرعامل جامعه هتلداران ادامه داد: دستگاه های نظارتی در بخش اجرا اطلاعات کافی از ارتباط با قواعد عرفی جهانگردی ندارند. بطور مثال حق سرویس در تمامی دنیا در پایین صورت حساب ها درج می گردد برای بحث بهره وری،آموزش و ضمانت یا گارانتی خدمات دستگاه های نظارتی اجرایی ایراد گرفته اند که چرا حق سرویس می گیرید؟ این درحالیست که این موضوع عرف جهانگردی است.

عباسی بیان نمود: قواعد نظام صنفی تعزیرات حکومتی چون با قواعد این صنعت آشنایی ندارد گاه مسئله حق سرویس را از مصادیق گران فروشی محسوب می نماید و این باعث می گردد برخی از مراکز حق سرویس نگیرند و به همین خاطر از دریافت حق سرویس چشم پوشی می نمایند که بخشی از حقوق نیروی های خدماتی و پرسنل است نه حق بهره بردار را و این در آموزش نیروها تاثیر می گذارد، چرا که حق اجباری شدن آموزش که لازمه این صنعت است از بین می رود، چون قوانین پراکنده ضد فراوری این قواعد دنیای را از بین می برد.

مدیرعامل جامعه هتلداران گفت: در بخش اقتصاد که صاحبان سرمایه هستند مدیریت علمی حاکم نیست؛ یعنی به صرف داشتن صاحب سرمایه که هتل زده کارت مدیریت هم می گیرد؛ بهره بردار باید حتما مدیر معرفی کند و این مدیر دارای گواهینامه تخصصی باشد اما اگر 16 سال سابقه کار باشد صدور کارت مدیریت بلا مانع است این خود تخصصی کردن امور را نقض می نماید به همین علت بخش اعظم صاحبان سرمایه ما علاوه بر مالک ،مدیر هم هستند و مالکیت با مدیریت تلفیق شده و ما شاهد مدیریت علمی نیستیم.

قانون گریزان پاتوق می نمایند

عباسی به چالش های فرهنگی جهانگردی استان اشاره نمود و گفت: متاسفانه جهانگردان کمتر به فکر امنیت بوده و بیشتر به فکر استفاده از مراکزی هستند که نظارت کمتر دارند.

وی خانه مسافرهای را یکی از معضلات صنعت جهانگردی در گیلان دانست و گفت: فلسفه وجودی خانه مسافر ارائه خدات به اقشار ضعیف تر بود، اما اکنون خانه مسافر معنای دیگری یافته و به ویلاهای لوکس شیفت پیدانموده است. ویلاهای به اصطلاح لاکچری که از قیمت هتل های پنج ستاره نیز گرانتر هستند و هیچ تناسبی و قاعده استاندارد برای آن تعریف نشده است. حتی این مسئله با سیاست مقرون به صرفه سازی سفر نیز منافات دارد زیرا مردم را به سمت قانون گریزی سوق می دهد.

مدیر جامعه هتلداران ادامه داد: ویلاهای استیجاری نه اقتصادیات می دهند نه تحت نظارت هستند نه احتیاج است کاربری ملکشان جهانگردی باشد و بطور کل از قوانین جهانگردی مستثنی هستند، اما به راحتی با بخش رسمی جهانگردی در رقابت هستند در رقابت هم نیستند با رانت و تبعیض مشغول به فعالیت هستند.

وی اضافه کرد: در این سه حوزه از 20 سال پیش مشکل داشتیم و همچنان پا برجاست؛ صنعت جهانگردی چون کشاورزی حساس و حادثه خیز است و می بایست برای بیمه صاحبان این صنعت تدابیری اندیشیده میشد تا در زمان بروز حادثه ای چون کرونا چنین به ورشکستگی دچار نمیشد.

هتل ها، هتل آپارتمان ها، مجتمع های تفریحی- توریستی، میهمان پذیرها، بومگردی، خانه مسافرها، دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان جهانگردی بخش های متضرر در بحث کرونا هستند و به گفته مسئولان و دست اندر کاران امهال تسهیلات و بدهی حامل های انرژی برای تاسیسات جهانگردی استان تا رونق اقتصادی دوباره این چرخه در نظر گرفته شده بود که متاسفانه بعلت عدم همکاری برخی بانک ها و ادارات مرتبط همانند شرکت توزیع نیروی برق گیلان و شرکت آب و فاضلاب گیلان این عرصه دچار خسران بیشتری شد.

سردرگمی های ناتمام سرمایه گذاران

سید رضا علوی، از فعالان جهانگردی گیلان نیز در مورد مسائل حوزه جهانگردی گیلان، فرایند تمدید پروانه های بهره برداری در سامانه جامع نظارت، آمار و اطلاعات تاسیسات جهانگردی (جانا) را بسیار طولانی ذکر کرد و گفت: این فرایند طولانیست، بطوریکه برخی از فعالان این حوزه نتوانستند در موعد مقرر پیروز به تمدید پروانه بهره برداری شوند که این امر باعث شده هزینه پرداخت بصورت نرخ آزاد محاسبه گردد.

وی با بیان اینکه مسائل مطرح شده حاصل گفت و گو با بسیاری از همکاران این حوزه استخراج شده، گفت: تسهیلاتی که قرار بود در ایام کرونا پرداخت گردد همچنان در هاله ای از ابهام قرار گرفته است و بانکها بدون توجه به گردش اقتصادی کارفرمایان برای پرداخت تسهیلات درخواست ضامن کارمند دارند که این موضوع در واقع، در نظر نگرفتن شان و اعتبار سرمایه گذاران است.

فعالان جهانگردی گیلان بعلاوه بیان نمود: با توجه به ابلاغ نو از سوی وزارت میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی دریافت کارت مدیریت برای کارفرمایان صنعت جهانگردی الزامی است و برخی از کارفرمایان شرایط اخذ این کارت از جمله مدرک تحصیلی را ندارند و با وجود اینکه میلیاردها تومان در صنعت جهانگردی سرمایه گذاری نموده اند بعضا شرایط دریافت کارت مدیریت را ندارند و می بایست جذب مدیر داشته باشند و در مورد الزام به کارفرمایان برای جذب نیروی انسانی و تقارن آن با ایام کرونا دغدغه جدی وجود دارد، زیرا اندازه تعداد نیروی در نظر گرفته شده با توجه به بحران کرونا امکان پذیر نبود واین موضوع در برخی مواقع منجر به فشار مضاعف و در نتیجه تصمیم به فروش مکان های جهانگردی شده است.

حوزه جهانگردی در کرونا حمایت نشد

معاون جهانگردی اداره کل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی گیلان نیز با بیان اینکه خسارت کرونا به جهانگردی استان بیش از 2 هزار و 93 میلیارد تومان برآورد شده، گفت: 625 میلیارد و 510 میلیون تومان از این رقم برآورد خسارت کرونا به جهانگردی گیلان در شش ماهه نخست سال جاری است.

حمیدرضا آذرپور اضافه کرد: هتلداران ،هتل آپارتمان ها، مجتمع های تفریحی توریستی، میهمانپذیرها، بومگردی، خانه مسافرها، مجتمع های تفریحی توریستی، دفاتر خدمات مسافرتی و راهنمایان جهانگردی بخشهای متضرر در بحث کرونا هستند.

معاون جهانگردی اداره کل میراث فرهنگی، جهانگردی و صنایع دستی گیلان تاکید نمود: امهال تسهیلات و بدهی حامل های انرژی برای تاسیسات جهانگردی استان تا رونق اقتصادی دوباره این چرخه در نظر گرفته شده بود که متاسفانه بعلت عدم همکاری برخی بانک ها و ادارات مرتبط چون شرکت توزیع نیروی برق گیلان، شرکت آب و فاضلاب گیلان این عرصه دچار خسران بیشتری شد.

آذرپور با بیان اینکه امهال ها بدرستی اجرا نشد بانک ها زیر بارنرفتند، اقساط گرفتند و جریمه هم کردند، اضافه کرد: قرار بود این امهال اجرایی و در صورت ادامه شرایط بحرانی کرونا تمدید گردد که متاسفانه انجام نشد و اداره برق و آب هم رعایت نکردند.

وی خواهان حمایت متولیان و مسئولان ارشد در حوزه جهانگردی گیلان شد و در مورد توسعه جهانگردی دریایی نیز گفت: جهانگردی دریایی احتیاجمند زیرساخت هایی چون اسکله، پایانه و کشتی های است که بتواند طول و عرض کاسپین را طی کند. در حال حاضر توان لجستیکی جوابگوی چنین خواسته ای نیست.

معاون جهانگردی گیلان با بیان اینکه گیلان در زمینه توسعه شاخه های متعدد جهانگردی دارای ظرفیت است، گفت: در زمینه توسعه جهانگردی دریایی علاقمند و سرمایه گذار هم هست اما متاسفانه چون در حوزه سواحل چند دستگاه نظر می دهند سرمایه گذاران پایبند نمی شوند.

براساس دانش توریسم؛ جهانگردی در سطح بالای اقتصادی و اجتماعی آن موجب شکوفا شدن ذوق و استعداد و ارتقای آموزش در همه زمینه ها می گردد و بر همین اساس کشوری که در صنعت جهانگردی فعال می گردد، می تواند میلیون ها جهانگرد را به خود جلب نماید؛ جهانگردی در مجموع نه تنها موجب اشتغال، افزایش عایدی، صلح و آرامش می گردد بلکه سطح هنر و ذوق و استعداد را ارتقا می بخشد، چون جهانگردان فرهنگی ثروتمند حاضرند برای آثار فرهنگی با ارزش پول خوبی را بپردازند.

منبع: همگردی

به "چرخ اقتصاد گردشگری گیلان از حرکت مورد انتظار باز ایستاده است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرخ اقتصاد گردشگری گیلان از حرکت مورد انتظار باز ایستاده است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید