نویسندگان ایرانی تباری که در سال 2019 خوش درخشیدند
به گزارش مجله خبری، خبرنگاران: دنیا ادبیات در سال 2019 شاهد رویداد های گوناگونی بود؛ از جنجال بر سر اعطای جایزه نوبل ادبیات تا نویسندگانی که تاریخ ساز شدند و ایرانی تبار هایی که در این عرصه درخشیدند. سال جاری، دو جایزه نوبل ادبیات اعطاء شد؛ چرا که سال گذشته و در پی رسوایی آزار جنسی همسر یکی از اعضای آموزشگاه نوبل، این جایزه لغو شده بود.
بهروز بوچانی
بهروز بوچانی، نویسنده کرد ایرانی، دو جایزه بهترین اثر غیر داستانی به ارزش 25 هزار دلار و جایزه ادبیات به ارزش 100 هزار دلار را در مراسم اعطای جوایز ادبی موسوم به ویکتوریا در استرالیا دریافت کرد.
بهروز بوچانی، پناهجوی کرد ایرانی برنده جایزه گران قیمت ادبی استرالیا شد
آقای بوچانی یکی از 600 پناهجویی بود که در اردوگاه پناهجویان جزیره مانوس به سر می برد و کتاب هیچ دوستی غیر از کوه ها: نوشتن از زندان مانوس را نیز در همان دوران بر روی گوشی تلفنش نوشت.
هیأت داوران جایزه ادبی استرالیا از این کتاب به عنوان صدایی از یک شاهد، اقدامی برای نجات یاد نموده اند که روایتی دست اول و شاعرانه از مقاومت در حبس و تبعید ارائه می دهد.
آقای بوچانی هم اکنون در نیوزیلند است.
آذرین وندر ویت علومی
آذرین وندر ویت علومی برنده جایزه معتبر پن فکنر شد
آذرین وندر ویت علومی، با رمان مرا زبرا صدا کن برنده جایزه معتبر ادبی پن- فاکنر سال 2019 برای بهترین اثر داستانی شد.
این، دومین اثر خانم علومی است و روایتی طنز از ماجرا های سفر یک زن جوان ایرانی به نام زبرا است.
هیأت داوران جوایز پن فالکنر، رمان من را زِبرا صدا کن را روایتی شوخ، ماجراجویانه و هوشمندانه از یک سفر گریزناپذیر توصیف نموده اند و آن را کتابخانه ای در دل کتابخانه ای دیگر خوانده اند که فرهنگ های گوناگون را به بهترین شکلی که یک رمان می تواند به خواننده نمایش می دهد.
جایزه پن فاکنر از سال 1981 سالانه توسط بنیاد پن فاکنر آمریکا به بهترین آثار نویسنده های آمریکایی که در سال گذشته منتشر شده تعلق می گیرد.
ثمین نصرت
ثمین نصرت، سرآشپز و نویسنده ایرانی- آمریکایی در فهرست 100 چهره تأثیرگذار تایم نهاده شد
ثمین نصرت، سرآشپز ایرانی تبار و نویسنده کتاب پرفروش نمک، چرب، اسید، حرارت به عنوان یکی از 100 چهره تأثیرگذار مجله تایم انتخاب شد. مجله تایم در فهرست سالانه خود، نام خانم نصرت را در میان چهره های پیشگام قرار داد.
ثمین نصرت، ستون نویس مجله نیویورک تایمز است و یک برنامه تلویزیونی همنام کتابش تدارک می بیند که از شبکه خانگی نتفلیکس پخش می گردد.
خانم نصرت در برنامه تلویزیونی خود به نقاط مختلف از جمله ایتالیا و ژاپن سفر می نماید و هر یک از عناصری نمک، چربی، اسید، و حرارت در آشپزی را مورد آنالیز قرار می دهد.
منبع: voa
منبع: برترین ها