مجلسی ها بودجه های تحقیقاتی و پژوهشی را واقعی تر ببیند

به گزارش مجله خبری، یک استاد جامعه شناسی گفت: ما انتظار داریم تا مجلس در مورد بودجه نهادی های تحقیقاتی جدی تر وارد گردد چرا که بودجه نهاد های پژوهشی و تحقیقاتی به نسبت بودجه کل دانشگاه خیلی کمتر دیده می گردد .

مجلسی ها بودجه های تحقیقاتی و پژوهشی را واقعی تر ببیند

سعید پیرهادی استاد دانشگاه و جامعه شناس در مصاحبه با خبرنگار درباره انتخابات مجلس گفت: یکی از مهم ترین بحث های اصلی در مورد مجلس این است که مجلس از صندلی اصلی خودش فاصله گرفته است.

او اضافه نمود: وظیفه اصلی مجلس نظارت بر همه امور است، اما امروزه ما شاهد نظارت نهاد های دیگر بر امور جامعه هستیم، مجلسی پیروز است که شخصیت های قوی و مستقل داشته باشد، در واقع شخصیت قوی و مستقل از اینکه کدام جناح پیروز گردد، مهم تر است.

او اضافه نمود: یک موضوع در مورد دانشگاه های کشور این است که نمایندگان باید قانونی تصویب نمایند یا اینکه از وزارت علوم بخواهند دانشگاه ها را سازماندهی نمایند. چرا که در کشور ما به اندازه چین دانشگاه و موسسات آموزش عالی وجود دارد، اما یک کارخانه صدور مدرک ایجاد شده است که متاسفانه هم افراد بدون مهارت تربیت می شوند و هر سال شمار بسیاری به لشگر فارغ التحصیلان بیکار و در عین حال مدعی شغل با رتبه بالا اضافه می گردد.

ایفای نقش نماینده مجلس، مستلزم تخصص است

این استاد دانشگاه و جامعه شناس توضیح داد: ما انتظار داریم تا مجلس در مورد بودجه نهادی های تحقیقاتی جدی تر وارد گردد چرا که بودجه نهاد های پژوهشی و تحقیقاتی به نسبت بودجه کل دانشگاه خیلی کمتر دیده می گردد و این موضوع باعث شده است تا اهمیت جدی به پژوهش و تحقیق داده نگردد و در نهایت با این شرایط، علم به فراوری، ثروت و سرمایه منجر نمی گردد. در صورتی که دانشگاه در دنیا واسطه اصلی تبدیل علم به ثروت است.

پیرهادی با اشاره به مطالبات و انتظارات دانشجویان از مجلس اظهار کرد: در مورد مطالبات و انتظارات دانشجویان از مجلس مباحث زیاد و مهمی مانند دغدغه مالی دیده می گردد، اما مطالبات سیاسی و فرهنگی و اجتماعی هم به همان میزان مهم هست که باید به این امور به صورت جدی تری رسیدگی گردد.

او اضافه نمود: مجلس باید آزادی های تشکل های سیاسی را به رسمیت بشناسد و اجازه دخالت نهاد های غیر مرتبط را در دانشگاه ندهد همچنین نمایندگان باید صدای همه طیف های سیاسی و انجمن های دانشجویی باشند.

برطرف خلاء قانونی در حوزه های علمی انتظار دانشگاهیان از نمایندگان مجلس

پیرهادی در سرانجام گفت: موضوع مهم دیگر در مورد دانشجویان ساماندهی سهمیه گروه های مختلف در دانشگاه هاست، چرا که برخی از این سهمیه ها از عدالت خارج هستند و باعث بروز آسیب های جدی روانی و اجتماعی به افراد یا دانشجویان گردد. افرادی که بدون شایستگی در دانشگاه جذب می شوند و تحصیل می نمایند در آینده پس وارد شدن به سیستم اجرایی کشور نمی توانند به خوبی فعالیت نمایند و سیستم علملکرد نامناسب خود را به نمایش خواهند گذاشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "مجلسی ها بودجه های تحقیقاتی و پژوهشی را واقعی تر ببیند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مجلسی ها بودجه های تحقیقاتی و پژوهشی را واقعی تر ببیند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید